Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Idrottsparken i Sundsvall får nytt namn.

Gif Sundsvall får nytt arenanamn

Allsvenska Gif Sundsvall spelar från och med nu sina hemmamatcher på NP3 arena. Efter att ha varit utan sponsoravtal under hela 2017 och inledningen av 2018 har Idrottsparken nu fått sitt nya namn, gällande de kommande tre åren, genom avtalet med det lokala fastighetsföretaget. Namnbytet gäller även för Sundsvalls damfotbollsförening, i elitettan, som också spelar på arenan.

Gif Sundsvall redovisade nyligen ett svagt ekonomiskt resultat för 2017, ett minus på närmare sju miljoner kronor. Klubben har också haft stora förhoppningar om att få in pengar genom den så kallade solidaritetsersättningen vid en eventuell försäljning av Sundsvallsfostrade Emil Forsberg, Bundesligastjärna i Leipzig.

- Jag vill inte yppa summor men det är viktigt för "Giffarnas" ekonomi att det här är ett långsiktigt avtal. Utan att gå in på ekonomin så behövs alla pengar. Det här är en pusselbit som vi har klar nu, en viktig del av arbetet. Vi har hemskt gärna velat få sålt det här arenanamnet, säger marknadsansvarige Peter Nyh.