Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henok Goitom, vänster, hyllades av AIK-publiken och tilldelades en speciell tröja av sportchef Björn Wesström före 2–0-segern mot Falkenberg.

Goitom firade 200 matcher i AIK med seger

Henok Goitom gjorde sin 200:e match när AIK besegrade Falkenberg. Hur 34-åringen firade? Med två målgivande förarbeten.

Ett trögstartat AIK lyckades till slut ta ned ett inledningsvis frejdigt Falkenberg på jorden och säkra en planenlig seger.

Efter 2–0-segern hemma på Friends arena pratade de flesta om Tarik Elyounoussis två nya fullträffar som för honom upp i ensam skytteligaledning med totalt åtta mål.

Men matchen var även speciell av en annan anledning då trotjänaren och lagkaptenen Henok Goitom drog på sig AIK:s matchtröja för 200:e gången i allsvenskan.

- När man stannar upp inser man att det inte är många som kommer upp i 200 matcher, säger Goitom efteråt och tillägger:

- När jag tittar tillbaka på karriären så är det en av flera grejer i AIK som jag kommer minnas. Tidigare kanske jag har gjort 30, max 40, matcher för andra lag. Så det här har en speciell plats i hjärtat.

Försökte klacka

Några mål för dagen blev det dock inte för AIK:s tidigare målkung. Mot Falkenberg fick han i stället nöja sig med att vara delaktig i förarbetet till båda målen. Först drog han iväg ett avslut där hans norske anfallskamrat tryckte in returen från nära håll.

Och vid 2–0-målet såg det till en början ut som att Goitom genialt hoppade över bollen och skarvade den vidare med klacken i en hopprörelse innan Elyounoussi tryckte in dagens andra fullträff.

Eller hur var det nu med den saken?

- Jag försökte klacka in den, erkänner Goitom.

- Hade jag vetat att Tarik varit där... haha, jag vet inte. Jag försökte gå på klack i alla fall, om jag touchade bollen så får jag en assist i alla fall.

Hyllade Elyounoussi

Efter matchen var Goitom full av beundran för sin lagkamrat och unnar honom målstimmet han befinner sig i.

- Det är jätteskönt att spela med honom. Det är en smart spelare som jobbar hårt. Det är så lätt att tycka om hans framgång för det är inte en typisk forward som tänker egoistiskt utan han sätter alltid laget främst.

Goitom slår fast att Elyounoussi befinner sig i den berömda zonen för tillfället – något han själv kan relatera till från säsongen 2015 då han blev tvåa i skytteligan och gjorde 18 mål i allsvenskan.

- Det verkar vara ett sånt år för honom där vad han än rör vid blir till guld. Jag vet själv känslan från 2015. Allt går in och det känns nästan som att man kan göra mål med örat, säger han skämtsamt.