Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Goitom glad efter trepoängaren

65 minuter utan avslut på mål. Sedan ett perfekt inlägg, en skarv, en friställd Henok Goitom och AIK hade vunnit matchen.

Det var ingen match som går till historien på något sätt. Det var lite stökigt och många dueller. Ett AIK som hade mycket svårt att komma till klara chanser och ett Kalmar som inte kunde förvalta sina.

- Det är en jämn match och i all ärlighet är det en lite övervikt för Kalmar. Men det brukar ju ofta se ut så här. Ett lag ligger i botten, det andra i toppen och så blir det 1–0 för de som ligger högre upp, sade AIK-tränaren Rikard Norling.

Och målet kom som en blixt från klar himmel. AIK hade haft två avslut, enligt statistiken, både långt över och utanför. Men när Goitom väl fick chansen blev det väldigt enkelt att träffa målet.

- Enkelt och enkelt, det beror på hur man ser det. Det är ett väldigt bra inlägg av Salétros (Anton) och Eero (Markkanen) skarvar bollen fint, sedan är det enkelt för mig, sade Henok Goitom och fortsatte:

- Men vi har tränat mycket på det där vi anfallare, att alltid vara beredde på att få bollen. Eero är riktigt bra på att hitta rätt i svåra situationer.

Var inte offside

Många Kalmaranhängare hoppades på en avblåsning för offside, men…

- Jag hade inte full koll var deras spelare var, men försökte att inte vara offside.

Och det var inte Goitom heller, Kalmars mittback Marko Biskupovic var inte riktigt med och stod någon meter längre ner än sina lagkamrater.

Efter målet var det inget snack om saken.

- Vi är väldigt trygga när vi får ledningen. Försvarsspelet fungerar mycket bra, vi är väldigt trygga med vad vi ska göra.

Nära 2–0

Goitom var också mycket nära att göra 2–0 när han kom helt fri, men bollen gick stolpe ut.

- Jag trodde faktiskt att det skulle bli mål där, men det är lika kul att vinna med 1–0, sade Goitom med ett leende.

Kalmar hade också sina chanser. Mahmoud Eid lär inte sova gott, han fick först ett friläge där han sköt över och sedan ytterligare en chans.

- Oscar (Linnér) gör det riktigt, riktigt bra och räddar oss där, sade Goitom.

I och med segern så hänger AIK på i toppen, medan Kalmar fortsatt får jaga för att nå mast mark i årets allsvenska.