Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kevin Durant, näst längst till vänster, och andra Golden State-spelare firar segern.

Golden State NBA-segrare två år i rad

Golden State behåller NBA-titeln. Fjärde matchen i finalserien i den amerikanska basketligan mot Cleveland slutade 108–85, vilket innebär 4–0 i matcher.

- Yeah!!! är Golden States stjärna Kevin Durants koncisa första kommentar, i en videosnutt på Twitter.

Liksom i förra årets finalserie blev han utsedd till finalens MVP, mest värdefulle spelare, den sjätte i NBA:s historia som lyckats med två sådana titlar i rad, rapporterar Field Level Media.

Rusade tillbaka

Hans kollega Stephen Curry stod för 37 poäng i sista matchen, och därmed en avgörande roll i att det blev en så enkel seger.

- Vi drog nytta av vår erfarenhet från förra året, säger Curry i intervjuer efter matchen.

- Vi visste att de skulle komma ut med en hård startoffensiv. Vi svarade på den och rusade direkt tillbaka mot dem, och satte tonen för hela matchen.

För Clevelands superstjärna LeBron James blev det i stället ett bittert kanske-farväl – många tror att han säger upp sitt kontrakt efter den här säsongen.

Golden State har nu segrat tre av de senaste fyra åren, 2015, 2017 och 2018.

51 poäng

I år blev det en förhållandevis enkel finalvinst. I första matchen blev det visserligen förlängning, men slutsiffrorna blev 124–114 i Golden States favör, trots att LeBron James gjorde 51 poäng.

Match två och tre slutade sedan 122–103 respektive 110–102.

Stephen Curry visar sig därmed åtminstone för tillfället ge bättre valuta för pengarna än LeBron James. De båda var i veckan de enda basketspelarna som kvalade in på idrottens löneligas tio-i-topp i tidskriften Forbes. James tjänade det senaste året 85,5 miljoner dollar, motsvarande tre kvarts miljard kronor, medan Curry fick nöja sig med 76,9 miljoner dollar.