Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Golden States Kevin Durant och Draymond Green under matchen mot Houston.

Golden State till NBA-final igen

Det blir som de tre senaste åren, Cleveland och Golden State möts i NBA-final i basket. Detta sedan Golden State besegrat Houston med 101–92 i den sista och avgörande semifinalen.

Det regerande mästarlaget Golden State, som också vann finalserien mot Cleveland 2015, låg under med elva poäng i halvtid. I den tredje perioden i bortamatchen gjorde laget 33 poäng mot Houstons 15, och vann sedan den sista perioden med två poängs marginal.

- Basket spelas i 48 minuter och det spelar ingen roll hur dåligt vi spelade, hur många skott vi missade – det fanns alltid tid att vända det. Andra halvlek var otrolig. Vi är glada att vara tillbaka i finalspel, säger Golden State-stjärnan Stephen Curry.

En av Houstons svagheter i den avgörande semifinalen var trepoängsskyttet. Man missade rekordmånga 27 trepoängsskott i följd.

Golden States poängkungar var Kevin Durant som satte 34 poäng och Stephen Curry som gjorde 27 poäng, 14 av dem i tredje perioden.

- Det här är en situation vi aldrig har varit i förut, att vinna match nummer sju borta, att behålla lugnet genom hela serien, säger Curry.

- Alla dessa hinder på vägen, vi klarade dem, det är en otrolig känsla.

Den första finalmatchen, i bäst av sju, mot Cleveland spelas natten till fredag svensk tid i Oakland.