Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre Kronor fick en snabb revansch mot Finland och vann med 3–1 i Helsingfors. Arkivbild.

Grönborg om Bratt: Bådar gott inför framtiden

Han blev poänglös Tre Kronor-debuten. Men i sin andra match – returen mot Finland i Helsingfors – slog Jesper Bratt till.

NHL-spelaren från New Jersey stod för kvitteringen i 3–1-segern.

- Han har inte spelat sedan början av mars. Det kommer ta en stund för honom att varva upp, men jag tycker att man ser hans spetskvaliteter, framför allt med pucken, säger förbundskapten Rikard Grönborg till C More.

- Han vinner pucken, är stark på pucken och gör grejer mot motståndare som gör honom farlig hela tiden. Det bådar gott inför framtiden.

Bratt satte 1–1-målet efter 2.27 av andra perioden. Sedan var det Daniel Zaars 2–1 och Philip Holms 3–1 i tom bur som säkrade Sveriges revansch efter torsdagens kollaps med tre insläppta mål på en minut och 28 sekunder i 4–5-förlusten.

- I första perioden var vi lite tillbakapressade stundtals men de andra två tycker jag att vi spelade riktigt bra. Framför allt att kunna spela och vinna, att spela på en ledning, säger Grönborg.

Tre Kronors VM-förberedelser fortsätter nu med Carlson Hockey Games, den 1–5 maj, i Stockholm och Brno. VM i Slovakien inleds den 10 maj.