Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christopher Mastomäki gjorde 1–0 mål Norge med en Foppa-fint.

Grönborg väntar in NHL-proffsen

Samtidigt som NHL-stjärnorna är på väg in försöker spelarna som redan är med Tre Kronor imponera på förbundskapten Rikard Grönborg för att få plats i VM-truppen. Det blev 5–1 i den andra matchen mot Norge i Östersund.

Flera NHL-proffs är på väg in i den svenska VM-truppen i ishockey. Eftersom VM inleds så sent som den 10 maj är det gott om tid för förbundskapten Rikard Grönborg att välja och vraka bland stjärnorna som missade slutspelet i NHL eller blir utslagna i någon av de tidiga omgångarna.

Nästa vecka spelar Tre Kronor mot Danmark i två matcher, med i stort sett samma trupp som mötte Norge. Därefter väntar två landskamper mot Finland innan Carlson Hockey Games första veckan i maj blir genrep inför VM.

Sen ankomst

Först då räknar Grönborg med att de flesta NHL-spelarna ansluter.

Enligt medieuppgifter är det flera NHL-spelare som redan är klara för VM, men det är inget som Grönborg bekräftat.

Istället fick det Tre Kronor som saknar spelare från såväl NHL som topplagen i SM-slutspelet spela den andra matchen på tre dagar mot Norge.

Torsdagens 2–0-seger mot grannlandet följdes upp med 5–1 i en match där Tre Kronor avgjorde redan i den första perioden.

Foppafint

Christoper Mastomäki satte 1–0 redan efter drygt två minuter. Örebroforwarden lurade den norske målvakten Henrik Holm med en Foppa-dragning i friläge.

- Jag kände direkt att när jag ändå har den här tröjan på mig kan jag testa Foppa-finten, säger Mastomäki till C More.

Det stod 3–0 efter den första perioden och därefter släppte svenskarna på gasen.

Förbundskapten Rikard Grönborg var nöjd med det han fick se och konstaterade att det finns flera spelare i truppen som inte tänker stiga åt sidan frivilligt när spelarna från Nordamerika kommer.

- Det finns ett incitament och det incitamentet heter ju VM. De här grabbarna är grymt taggade för att visa oss att de ska vara med hela resan, säger Grönborg till C More.