Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Granqvist i VM-kvartsfinalen mot England. Arkivbild.

Granqvist fortsätter i Blågult – siktar mot EM 2020

Efter samtal med Henrik Larsson och förbundskaptenen Janne Andersson. Sedan bestämde sig Andreas Granqvist för att fortsätta i landslaget:

Andreas Granqvist var en av Sveriges bästa spelare i VM i somras. Samtidigt var lagkaptenen tydlig med att mästerskapet i Ryssland – där Sveriges slogs ut av England i kvartsfinalen – kunde bli hans farväl till landslaget.

Nu meddelar han att det blir en fortsättning.

”Resan går vidare till EM 2020”, skriver Granqvist på Instagram.

Han utvecklar beslutet för Aftonbladet :

- Det lutade mer åt att inte fortsätta men efter snack med Janne och hur tydlig han var med att han ville att jag skulle fortsätta i rollen jag haft så ville jag tänka vidare. Och efter en bra träningsvecka och matchen i går har jag kommit fram till att jag inte är klar med landslaget, säger han till tidningen.

Det var inte bara förbundskaptenen han rådfrågade, utan också den tidigare landslagsstjärnan Henrik Larsson.

- Jag har pratat en del med ”Henke” som varit i samma situation där han hoppat av och sedan ångrat sig och kommit tillbaka. Då landade jag i att jag inte heller är färdig.

Granqvist lämnade i våras ryska Krasnodar och flyttade hem till Helsingborg och spel i superettan. I helgen gjorde han sin första tävlingsmatch sedan återkomsten till HIF och spelade från start i 3–1-segern borta mot Jönköping.

- Jag tror landslaget kan bli ett bra brejk från Helsingborg, att få åka iväg och spela på den absolut högsta nivån kommer göra mig gott även i HIF, säger Granqvist.

Landslagets första uppgift efter VM är träningsmatchen borta mot Österrike den 6 september. I oktober inleds den nya landslagsturneringen Nations League där Sverige möter Turkiet och Ryssland.