Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Granqvist, till höger, var inte helt överraskad efter beskedet att Per-Ola Ljung, vänster, avgår från tränarposten i Helsingborg. Arkivbild.

Granqvist om Ljung: "Inte helt överraskad"

Per-Ola Ljung får sparken som tränare i Helsingborgs IF. Ett besked som inte förvånar lagkaptenen Andreas Granqvist.

Helsingborg har inte presterat som förväntat och ligger på 14:e plats i allsvenskan i fotboll. Nykomlingen har inte vunnit på nio matcher och bara skrapat ihop tio poäng efter tolv omgångar.

Därför blir Per-Ola Ljung förste allsvenska tränaren att få sparken 2019.

"Vi hyllar Peo för hans stora insatser för Helsingborgs IF genom åren, inte minst när han nyligen återförde föreningen till allsvenskan. Den skrala poängskörden under våren är dock sådan att vi nu låter en annan tränare ta över", säger HIF:s ordförande Krister Azelius i ett pressmeddelande.

"Fungerat jättebra"

Andreas Granqvist, lagkapten i både Helsingborg och landslaget, reagerar så här på beskedet:

- Det är en stor fråga, men när styrelsen väl gav beskedet kan jag väl inte säga att jag är helt överraskad. Jag har förstått diskussionen som har varit, säger han till HD.

"Granen" menar att han haft en bra relation med Ljung.

- Den har fungerat jättebra, den har varit väldigt professionell. Jag har i intervjuer varit väldigt tydlig med att jag är spelare och Peo är min chef, och det har inte varit några bekymmer att jobba med Peo. Jag har all respekt för honom. Tyvärr har vi inte varit tillräckligt bra och effektiva framför allt i straffområdena och fått de resultat vi önskat för att ligga ett antal placeringar upp i tabellen.

Per-Ola Ljung har ett mångårigt förflutet i Helsingborg, både som spelare och tränare, och har både varit med om att vinna SM-guld och föra klubben tillbaka i allsvenskan.

Presenterar ersättare i helgen

"Jag vill tacka alla medarbetare, spelare jag arbetat med och alla fantastiska människor som finns i och runt klubben. Ett extra stort tack till resten av ledarstaben och det medicinska teamet som jag arbetade allra närmast med. Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i allsvenskan. Vi har jobbat hårt och haft roligt på vägen", säger Per-Ola Ljung.

Vem som tar över som ny huvudtränare kommer Helsingborg att avslöja på en presskonferens på söndag, 14.00.