Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lagkapten Andreas Granqvist tackar de svenska fansen efter 0–0 mot Ryssland.

Granqvist: "Vi gör en väldigt stabil match"

Några månader i superettan och sedan tillbaka där han visade att han fortfarande håller. Andreas Granqvist, 33, har inte tappat något av sitt internationella snitt i Helsingborg. Tvärtom. Han var lika självklar ledare nu som när han senast var i Ryssland.

Mittbacken och lagkaptenen stångades, blockerade skott, nickade undan, vek inte en millimeter i någon duell. Mycket därför släppte landslaget inte en boll förbi sig mot ryssarna i Nations League-mötet i Kaliningrad.

- Vi gör en väldigt stabil match. De har väl något skott och någon halvchans medan vi har tre klara chanser.

Grämde sig över missen

Han hade en själv, redan efter några minuter. Och efter matchen grämde det honom fortfarande att han inte fick den rätta träffen med pannan.

- Tyvärr får vi inte dit bollen, men efter den snöpliga förlusten mot Turkiet (2–3 hemma) känns det som om vi är på rätt väg och något vi kan bygga vidare på. Det är den sista effektiviteten framåt som saknas. Hade någon sagt att vi skulle ta en poäng borta mot Ryssland hade jag tagit det, men det är lite snöpligt när vi hade bättre chanserna.

- Samtidigt möter vi ett väldigt bra lag, som är i form, på deras hemmaplan och vi släpper inte till mycket och det är positivt.

Dueller med Dziuba

Under åren i Krasnodar brottades "Granen" ofta med den ryske anfallsbjässen Artiom Dziuba. På Kaliningradstadion var det dags igen. Och duellen slutade? Helt klart med en poängseger för Granqvist.

- Jag har mött honom i fem år i ryska ligan. Han är stark och stor och ganska skicklig med bollen. Jag tror att vi har 5–5 i matcher och nu tre oavgjorda. Det var roligt att möta honom.

TT: Ni verkar ha ärliga fajter?

- Det är det. Vi är väldigt bra kompisar. Fast han är stor och stark är det ingen ful spelare. Han tar för sig på ett bra sätt och det är alltid fair play efteråt. En sådan spelare är alltid kul att möta, säger Granqvist.

TT: Tycker du att det var en match där ni hittade tillbaka till grunderna, till prestationen?

- Vi var stabila över 90 minuter, kompakta, det är inte lätt att spela igenom oss. Det var lite som i VM. Och vi skapade chanser. Det är något vi ska bygga vidare på, men bli lite effektivare. Närmast mot Slovakien och sedan i två tuffa matcher i november (Turkiet och Ryssland i Nations League-upplösningen), säger han.

Robin Olsen hade en rätt lugn kväll i målet men han fick göra en riktigt kvalificerad räddning i andra halvlek.

- Den var okej.

Han håller med Granqvist om att det var ett landslag som hittade tillbaka till sin identitet. Det var också något man tryckte på inför matchen.

- Det var mer att återgå till det försvar vi haft innan, sättet vi ska försvara oss på hela laget. Det var "back to basics".

- Jag hoppas att vi kan fortsätta med det.