Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Granqvist får vänta på allsvenskt avancemang.

Granqvist: "Vi har fler chanser på oss"

Allsvenskan, var god dröj. Helsingborg får vänta på att lämna superettan bakom sig.

Efter den succéartade VM-sommaren i Ryssland där landslagskaptenen Andreas Granqvist, 33, blev "Granen" med hela svenska befolkningen vände försvararen hem till sitt Helsingborg efter tio år utomlands. Han kom hem för att föra HIF tillbaka till allsvenskan efter två år av ökenvandring utanför landets högsta serie, men efter 1–1 hemma på Olympia mot Halmstad får skåningarna vänta på att fira avancemanget.

- Klart att det hade varit skoj att vinna och få fira med fansen. Men det viktigaste är ändå att vi går upp och blir det i Växjö (mot Öster) nu på lördag eller på Olympia i sista omgången, det återstår att se. Men det är klart att vi hade velat avgöra här i dag, säger landslagsbacken.

Kan få hjälp av Landskrona

Helsingborg kan bli klart utan att spela redan på fredag om lokalkonkurrenten Landskrona Bois, nästjumbon, stjäl poäng av tabelltrean Eskilstuna på fredag. Samma läge fanns i söndags, men då lyckades inte tabelltvåan Falkenberg slå Eskilstuna.

- Det är väl deras (Landskronas) sista chans att hänga kvar så de behöver väl vinna den matchen, säger Granqvist.

Det var just Halmstad som i november 2016 skickade Helsingborg ner i superettan genom att avgöra dubbelmötet i kvalet under de tre sista minuterna på Olympia. Nu såg hallänningarna till att HIF:s uppflyttningsfest skjuts upp.

- En pinne närmare, men det var lite frustration i dag, säger Granqvist.

HIF har inte förlorat i superettan sedan Granqvist gjorde comeback i föreningen i slutet av juli, men han var inte nöjd med första halvlek mot Halmstad.

- Det var ingen bra första halvlek. Halmstad var heta i duellspelet och jag kände inte igen oss. Det kändes som att vi var lite ängsliga.

TT: Spelade det in att ni hade chansen att gå upp?

- Kanske. Vi är ett ganska ungt lag och många som inte har varit i den här situationen tidigare, det kanske var lite ängslighet eller nervositet. Det var en sådan dag där vi inte riktigt fick det att stämma, men vi har tre chanser på oss till, säger Andreas Granqvist.

"Skulle läst vinden bättre"

Halmstad tog ledningen i den 57:e minuten när Gabriel Gudmundsson i djupled löpte förbi just Granqvist.

- Det var lite frustrerande, men det är sådant som händer. Jag kanske skulle ha läst vinden lite bättre, säger landslagskaptenen.

Repliken kom blott fyra minuter senare när islänningen Andri Bjarnasons avslut från distans letade sig in i mål via benen på Halmstadsbacken Peter Larsson, som tog SM-guld med HIF 2011 och var med när laget trillade ur allsvenskan 2016. Hallänningarna hade behövt tre poäng för att ha en realistisk chans att jaga ikapp Eskilstuna. Nu har Halmstad sex poäng upp till kvalplatsen.

- Det är klart att chansen finns fortfarande, men det ser inte jätteljust ut, säger Peter Larsson, som lämnade HIF efter fjolårssäsongen.