Carl Grundström, här i Toronto-tröjan i en försäsongsmatch i september i fjol.

Grundström nätade i debuten

Första matchen – och första målet. Carl Grundström har presenterat sig i NHL och Los Angeles.

|

Carl Grundström fick snöra på sig skridskorna och äntligen göra NHL-debut för Los Angeles Kings.

Och vilken debut det blev. Knappt fyra minuter in i tredje perioden kunde 21-åringen sätta sitt livs första NHL-mål. Hans kvittering till 2–2 på en retur hjälpte dock inte Los Angeles, som förlorade med 4–2 borta mot Arizona.

Öppet mål

Målet kom till efter ett skott av Derek Forbort som målvakten Darcy Kuemper räddade – men inte bättre än att Grundström fick pucken och kunde lägga in den i öppet mål.

- Det är självklart en härlig känsla. Tyvärr vann vi inte men det var riktigt kul att få göra debut och sedan göra mål också, säger Grundström till amerikansk tv efter matchen.

Svensken ingick i januari i en bytesaffär mellan Los Angeles och Toronto. Han fick aldrig chansen i det kanadensiska laget, och har spelat i AHL sedan flytten till Nordamerika för ett knappt år sedan. Han tror själv att Los Angeles kan passa honom bättre än Toronto.

- Vårt spelsystem är lite annorlunda och jag tror att det passar mig bra. Det var skönt att få spela lite i AHL för att känna på det nya spelsättet.

Testar nytt

En anledning till att Grundström fick göra NHL-debut är att Los Angeles, sist i Western conference, har missat slutspelschansen och kan testa nya spelare.

- Jag försöker göra mitt bästa och ta chansen när den kommer, säger svensken.

Los Angeles Adrian Kempe gjorde sitt elfte mål för säsongen när han reducerade till 2–1.

För Arizona betyder vinsten att laget nu har häng på en slutspelsplats. Laget ligger bara en poäng bakom Minnesota, som har den sista wild card-platsen i Western conference.