Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pep Guardiola har tre år i rad åkt ur Champions League i kvartsfinalen.

Guardiolas VAR-kritik efter förlusten

Pep Guardiola vann två Champions League-titlar med Barcelona 2009 och 2011. Sedan dess har varje år slutat i besvikelse. Efter kvartsfinalförlusten mot Tottenham ifrågasatte Manchester Citytränaren gästernas avgörande mål, som godkändes efter videogranskning.

Tottenhamanfallaren Fernando Llorente blev osannolik hjälte när Tottenham slog ut Manchester City ur Champions Leagues efter 3–4 i den andra kvartsfinalen, men 4–4 totalt.

Llorente har oftast varit fastspikad på bänken under säsongen men byttes in i den första halvleken för en skadad Moussa Sissoko. I den andra halvleken gjorde Llorente målet som innebar totalt 4–4 men fördel Tottenham efter fler bortamål.

Efter matchen menade Manchester Citytränaren Pep Guardiola att målet, som videogranskades på grund av en misstänkt handssituation, kanske inte borde ha godkänts.

- Från en vinkel ser det ut att vara hands men från domarens vinkel kanske det inte ser ut att vara det, sade han till brittiska The Guardian efter matchen.

"Hemskt"

Situationen var inte den enda där domarna använde sig av det nya videodomarsystemet, VAR, sedan Raheem Sterlings segermål på tilläggstid dömdes bort för offside. Ett beslut som gjorde att eufori blev besvikelse för Pep Guardiola och hans spelare.

- Vi var nära att gå vidare men gjorde det inte, det är hemskt men vi måste acceptera det, sade Guardiola.

Kvartsfinalförlusten innebär att Pep Guardiolas dystra Champions League-facit fortsätter: tränaren har inte vunnit turneringen sedan 2011 trots tre försök med storlaget Bayern München och tre försök med nuvarande laget Manchester City.

Ut i kvartsfinal igen

Det är dessutom tredje året i rad som Guardiolas lag brakar ur redan i kvartsfinalen. Förra året körde ligakonkurrenten Liverpool över City med totalt 5–1 och året innan det var Monaco för svåra.

I Premier League skuggar City Liverpool med två poäng, men med en match mindre spelad. I helgen möter laget just Tottenham igen.

- Vi får inte tänka för mycket nu. Vi måste försöka sova så mycket som möjligt och förbereda oss inför matchen, sade Guardiola.