Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Guidetti: "Tuffaste året i min karriär"

Petad senast – men nu är John Guidetti tillbaka i landslaget. Nu vill spelaren bara blicka framåt efter en minst sagt jobbig säsong.

Nej, det har inte varit en säsong i John Guidettis smak. I hans spanska klubb Alavés har speltiden varit knapp i La Liga.

Något som medförde att han fick se sig petad när landslaget samlades i mars för EM-kval mot Rumänien och Norge.

- Men det är sådant som händer. Man får ta den på bröstet, lära sig och försöka komma ur det starkare, säger Guidetti när han möter pressen efter måndagens träning på Friends arena.

Trots bara sex matcher från start under säsongen gjorde anfallaren ändå två mål och två assist – bara för att bli bänkad av tränaren igen.

"Konstiga saker som hände"

- När man får chansen så har man tagit den och så får man ändå inte spela mer resten av året, det var sådär. Det var konstiga saker som hände men jag fick otroligt bra uppvaktning av både klubben och lagkompisarna, säger han och tillägger:

- Det har varit givande men det är otroligt skönt att säsongen är över.

I maj kom beskedet att Alavés tränare Abelardo Fernandez lämnar klubben. Något som gör att John Guidetti trots allt kan tänka sig att stanna kvar till hösten.

- "Yes!", tänkte jag bara när jag hörde det.

Landslagspetningen från i våras tog han inte överdrivet hårt, säger han, eftersom han hade fullt upp med den tunga perioden i klubblaget.

- Det var inte mitt största problem, om jag ska vara helt ärlig. Det är klart det var tufft att inte få komma hem och träffa grabbarna, men jag har haft större problem det här året. Det var som det var. Jag förstår självklart, det är tufft och många duktiga spelare som spelar. Jag har valt att gå till en väldigt tuff liga där jag får mäta mig med de bästa. Den spanska är en av två ligor som är bäst i världen. Det är ändå en jävla skillnad.

"Går inte"

Samtidigt har anfallskompisarna Robin Quaison och Alexander Isak visat framfötterna rejält i landslaget under våren.

- Jättekul för dem, säger Guidetti.

- Man kan inte bygga framgång på andras misslyckanden. Det finns för många bra spelare för det. Det är ungefär som att jag ska hoppas att de här talangerna i Brasilien inte ska bli så bra för att de kan sedan komma till Spanien. Det går inte. Du kan bara fokusera på dig själv. De är goda vänner till mig och det är kul att det går bra för dem.