Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tove Alexandersson. Arkivbild.

Guld till Tove Alexandersson i Turkiet

Orienteringsstjärnan Tove Alexandersson har inte haft flytet med sig hittills på skidorienterings-EM i Turkiet. I sprinten vurpade hon och fick nöja sig med "bara" ett brons och på medeldistansen bröt hon skidan. När väl marginalerna var på rätt sida för Alexandersson i långdistansen var hon överlägsen.

Svenskan tog guldet med närmare tre minuters marginal till ryskan Marija Ketjkina.

"Efter medeldistansen var jag väldigt sugen på att tävla igen, men det var riktigt tufft fysiskt i dag. Jag kände mig jättetrött redan vid startpunkten så det blev slitigt och tufft mentalt. Det var bara att köra på allt jag hade och jag känner mig nöjd med att jag lyckades hålla ihop det", säger Alexandersson i ett pressmeddelande från svenska orienteringsförbundet.

Olyckskorparna hade dock inte helt lämnat det svenska laget. I stället för att samlas kring Alexandersson valde de denna gång att ställa till det för Magdalena Olsson, som tog guld på medeldistansen i går.

Vid en varvning snodde en ryss hennes karta, vilket innebar en dyrbar minut förlorades i väntan på en ny.

På herrsidan blev det ännu en medalj för Erik Rost. Efter att ha samlat på sig guld i medeldistans och silver i sprint och mixedstafett blev det ett långdistansbrons, med 39 sekunder upp till täten.

"Medaljsviten är intakt, och medalj på samtliga individuella lopp innebär att det här är mitt bästa mästerskap någonsin", säger Rost.