Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lina Hurtigs nickmål gav Linköping segern hemma mot Vittsjö, och med sex omgångar kvar har laget nu ett hårt grepp om SM-guldet. Arkivbild.

Guldläge för Linköping efter Rosengårds miss

Lina Hurtigs nickmål kan bli guld värt för Linköping. Efter 1–0-segern hemma mot Vittsjö, samtidigt som Rosengård oväntat tappade poäng mot tabelljumbon Kif Örebro, är SM-guldet i fotboll nära.

Det var ingen lekande lätt match för Linköping, som hade svårt att få hål på Vittsjö inledningsvis. Men ett mål kan räcka långt, och den här gången räckte det ända till seger.

Maja Kildemoes fick bollen i den 48:e minuten och skickade iväg ett långt, svepande inlägg från högerkanten. Bollen hittade in i straffområdet där Lina Hurtig hade positionerat sig ypperligt mellan två försvarare. Nicken skickade hon in i målvaktens vänstra hörn, och 1–0 var ett faktum.

2–2 mot jumbon

Målet gav tre poäng, men var värt desto mer på grund av ett resultat tidigare under dagen.

Rosengård, Linköpings enda utmanare till SM-guldet, hade självklart seger i sikte borta mot tabelljumbon Kif Örebro. Att det bara blev 2–2 gör att man nu har sex poäng upp till Linköping med sex matcher kvar. Och att laget alls fick med sig några poäng kan man tacka danska tvåmålsskytten Sanne Troelsgaard för.

- Vi har egentligen chanser för att kunna göra fler mål, men vi blir lite passiva. 2–2 är ändå rättvist, för vi gör det inte bra i dag, säger hon till SVT.

Kif Örebro tog ledningen efter en kvart när Emma Jansson nickade in 1–0, och med knappa timmen spelad chippade en frispelad Julia Spetsmark elegant in 2–0 efter en snabb omställning.

Turligt inläggsmål

Men Rosengård kom tillbaka, med en nypa tur. Bara någon minut efter Spetsmarks mål kom Sanne Troelsgaard fram på högerkanten och slog vad som såg ut att vara ett misslyckat inlägg. Men bollen gick direkt i mål.

- Jag tror dessvärre att det var ett inlägg, men den gick i mål i stället, säger Troelsgaard.

Kif Örebro är fortsatt tabelljumbo, en poäng bakom Göteborg, som på söndagen förlorade med 1–2 hemma mot Kristianstad, och två poäng från Kvarnsveden som ligger närmast ovanför strecket.

- Men det är ett steg framåt att ha med sig den här prestationen mot ett väldigt bra lag. Det känns väldigt bra inför kommande matcher, säger Julia Spetsmark till SVT.