Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Hasselborg och hennes lag säkrade en semifinalplats.

Guldvägen öppen efter favoritfall

Vägen till ett OS-guld har plötsligt öppnat sig och blivit en aning enklare. Samtidigt som lag Anna Hasselborg säkrade en semifinalplats missade guldfavoriten Kanada sensationellt slutspel.

Kanada kom till OS i Pyeongchang som jättefavorit efter att i fjol ha krossat motståndet i VM i Peking.

Skippern Rachel Homans lag skrev då curlinghistoria och blev tidernas första lag på damsidan att vinna samtliga 13 matcher fram till VM-guld.

- Som regerande världsmästare och att komma från Kanada så har man alltid större press än debutanter från Sverige. Men vi hade också press på oss och hanterade det, sade Anna Hasselborg.

Möter Storbritannien

Svenskorna vann över ett slutspelsjagande Kina med 8–4 och bröt därmed sin förlustsvit på två matcher efter att först ha radat upp fem raka segrar. Det blev seger även i den avslutande matchen mot USA med 9–6. Därmed stod det klart att Sverige får möta Storbritannien i semifinalen på fredag.

Sydkorea säkrade förstaplatsen i grundserien genom att krossa OAR, 11–2. Hemmanationen möter Japan i den andra semifinalen.

När Anna Hasselborg missade sista stenen och Sverige därmed föll mot Japan med 4–5 i måndags kväll stormade hon ut från Gangneung curlingcenter utan att prata med någon.

- Jag är en dålig förlorare, men i dag känns det fantastiskt. Det var tufft att förlora två raka men i går hade vi en jättefin dag tillsammans och kunde ladda batterierna igen. I dag går vi ut och gör vår absolut bästa match när vi kanske har som mest press på oss. Jag är så stolt, det var en fantastisk match att spela.

Hitta ny energi

TT: Hur hanterade du besvikelsen för egen del?

- Vi behövde ta med oss viktiga lärdomar från de två matcherna, man förlorar alltid av en anledning. Vi försökte bara ladda om, vi träffade våra familjer och hade en dag vid stranden och försökte bara njuta och ta det lugnt. Uppenbarligen funkade det och vi är fulla med energi igen, sade hon om tisdagens värdefulla vilodag.

Nu är första målet uppnått för laget från Sundbyberg, nordväst om Stockholm, där också Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och reserven Jennie Wåhlin ingår.