Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sveriges Isabelle Gulldén.

Gulldén: "Det kändes väl inte helt hundra"

Fotskadade storstjärnan Bella Gulldén spelade endast några få minuter när Sverige EM-laddade mot Montenegro. Efter bedrövlig start ryckte Blågult upp sig i andra halvlek, men föll med 28–30 (12–16).

En kvart in på träningslandskampen mot Montenegro kom landslagets playmaker Bella Gulldén in på handbollsplanen i arena Älvhögsborg i Trollhättan. En vecka innan EM-premiären mot Danmark i franska Nantes spelade den fotskadade Gulldén i sex, sju minuter och enbart i anfallet.

- Det kändes väl inte helt hundra. Det är ganska svårt att springa och vända ut. Sedan handlar det om att hitta tajming. Jag har inte tränat så mycket, säger Gulldén.

"För passiva"

Då var ställningen 8–4 till Montenegro. Bortalaget vann kort därefter en period med 6–1 och var i ledning med 14–5 tio minuter före pausvilan.

- Vi var för passiva i försvarsspelet i första och vi sticker inte in näsan fullt ut i anfallsspelet, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Sverige bantade underläget till 12–16 i paus. I andra akten var Blågult klart bättre med från start och via fyra raka mål var underläget nere i blott en boll med tio minuter kvar att spela. Närmare än så kom dock aldrig Sverige. Montenegro vann med 30–28. Bästa svenska målskytt blev vänstersexan Loui Sand med fem fullträffar.

- Det är positivt att vi blir bättre ju matchen lider och att vi verkligen spelar upp oss. Det är positivt att vi väldigt tydligt vet vad vi inte gör bra i första halvlek och att vi så tydligt ser skillnaden i andra halvlek när vi gör vad vi skall, säger Signell.

Montenegro väntar igen på söndag i EM-genrepet i Göteborg. Mittnian Gulldén ser dock ingen anledning till att tvinga fram en massa matchminuter innan EM startar.

- Man får prova sig fram och se vad som händer. Det är ganska långt kvar och det är klart att jag inte kommer att spela på en massa piller inför ett mästerskap. Jag måste känna efter, säger Gulldén, som noterades för ett straffmål mot Montenegro.

Gulldén skadade sin fot i mitten av oktober och gjorde en försiktig comeback med klubblaget Brest förra helgen. Hon lär dock få leva med smärtan ett tag till och kanske även under hela EM.

- Det är klart att jag hoppas att jag vaknar upp i morgon och inte har ont över huvud taget, men så kommer det förmodligen inte att vara, säger hon.

Bundsen vilade

Köpenhamnsmålvakten Johanna Bundsen drabbades av en hjärnskakning för en tid sedan. Hon har gått den så kallade hjärntrappan och tränar för fullt, men vilades helt mot Montenegro till förmån för Filippa Idéhn. Signell öppnar dock upp för speltid för Bundsen på söndag.

- Vi har två jämna målvakter och har ju ingen uttalad etta på det sättet. På grund av Johannas hjärnskakning kände vi att det var bättre att Filippa fick den här matchen, säger Signell.

Rättad version: I en tidigare version uppgavs fel slutresultat i ingressen.