Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bella Gulldén dras med en fotskada inför EM i Frankrike, men hoppas på spel i helgens träningsmatcher mot Montenegro.

Gulldén: "Foten är inte smärtfri, men okej"

En dryg vecka före EM-premiären har målvakten Johanna Bundsen tränat för fullt efter sin hjärnskakning. Storstjärnan Bella Gulldén haltar däremot lätt på sin fot.

Handbollslandslaget har samlats i Trollhättan för sin samling inför handbolls-EM i Frankrike, som för svensk del drar i gång fredagen den 30 november mot Danmark i Nantes. Breststjärnan Bella Gulldén, som i sitt nya hemland väntas göra sitt 13:e mästerskap i karriären, haltar lätt på sin skadade fot under pressträffen på spelarhotellet.

- Jag är inte med fullt än på träningarna. Vi får se. Jag måste spara på stegen så mycket jag kan. Sedan får vi se när jag går för fullt och hur jag reagerar, säger hon.

Hoppas på spel i helgen

Det var i mitten av oktober som Gulldén skadade sin fot. Hon gjorde en försiktig comeback med klubblaget Brest i helgens Champions League-möte med ryska Rostov.

- Nu spelade jag bara i fem minuter och bara i anfall. Jag kan inte säga att det var ett bra test inför mästerskapet, säger hon.

Med landslaget väntar Montenegro på fredag och söndag innan avresan till Nantes i mitten av nästa vecka.

- Jag hoppas att jag i alla fall ska kunna vara med i en av matcherna, kanske till och med båda, säger Gulldén.

Samtidigt är skadan av den naturen att man inte vill gå på med match och träning för tidigt.

- Hon kommer förmodligen ha ont under turneringen också under en period, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

- Hon vill ju väldigt gärna spela och kommer säkert att kunna gå på adrenalin emellanåt också

Köpenhamnsmålvakten Johanna Bundsen, 27, drabbades av en hjärnskakning i Champions League-mötet med Rostov den 3 november. Hon har sedan dess följt den så kallade hjärntrappan, men under EM-lägrets första dag på tisdagen gjorde hon sin första fulla handbollsträning.

- Huvudet känns bra. Jag var självklart lite trött efteråt, men jag kunde vara med för fullt och mådde bra i dag när jag vaknade, säger Bundsen och fortsätter:

- Jag har tagit det väldigt försiktigt eftersom jag fick en hjärnskakning i mellandagarna förra året. Jag tror inte att det var så illa den här gången, men jag vill inte riskera någonting.

Ingen oro

Signell har ingen stor oro över att Bundsen, som tidigare har gjort fem mästerskap, ska missa EM i Frankrike.

- Egentligen inte, men man kan aldrig lämna några garantier för en sådan sak som hjärnskakning. Men prognosen är att hon ska kunna spela, säger förbundskaptenen.

Förutom skador på Gulldén och Bundsen kom beskedet i måndags att landslaget får klara sig utan vänsternian Johanna Westberg, som lämnar återbud till EM av privata skäl. Ersätter gör Höörs Mikaela Mässing.

- Vi får vara utan danska skytteligaledaren, som blir allt bättre år efter år. Hon är nästintill den enda renodlade skytten vi har. Mässing är en ganska lik spelartyp med sin längd och sitt skott, säger Henrik Signell.

Rättad: Fel dagsangivelse på Sveriges premiär och andra match mot Montenegro i tidigare version.