Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häcken avslutade allsvenskan med seger borta mot guldlaget Malmö.

Häcken fick nöja sig med fjärdeplatsen

Offensivt har Häcken alltid öst in mål. Nye tränaren Mikael Stahre har även fått ordning på defensiven.

Djurgården vann mot Kalmar och säkrade därmed tredjeplatsen i allsvenskan. En placering som även innebär spel i Europa League-kvalet nästa säsong. Då hjälpte det inte att Häcken vann mot Malmö FF med 2–1 på bortaplan. Hisingslaget slutar fyra i tabellen.

- Jag tycker att vi gör en godkänd säsong. Vi är där uppe och krigar och vi är inte långt från andra- och tredjeplatsen, säger Rasmus Lindgren.

Fokuserat på defensiven

Målglatt offensivt har Häcken, vars andraplats 2012 är klubbens främsta facit i allsvenskan, alltid varit. De senaste åren har det dock svajat defensivt. I fjol släppte laget in 45 mål och säsongerna 2013–2015 har klubben släppt in 39-45 mål per säsong. Denna säsong stannade Häcken på endast 28 insläppta – endast MFF (27) och tvåan AIK (22) har varit bättre i den kategorin.

- Vi har lagt en hel del fokus på försvarsspelet. Vi har fokuserat på att få en bättre balans. De senaste tio matcherna har vi varit stabila i försvarsspelet, bortsett från debaclen mot AIK och Norrköping, och haft ett frejdigt anfallsspel. Det är nära den produkt som jag tror att man måste ha för att kunna leverera för att vara med där uppe, säger tränaren Mikael Stahre, som tog över inför denna säsong.

Vill ha Paulinho kvar

Tio av de 28 målen släpptes in mot AIK (1–6) och Norrköping (0–4).

- Vi har två enorma plumpar annars hade det sett fantastiskt ut, men de matcherna räknas de också. Sett över hela säsongen gör vi det bra både anfalls- och försvarsmässigt, säger Rasmus Lindgren.

Anfallsstjärnan Paulinho, främste målskytt i Häcken denna säsong med nio mål, sitter på utgående kontrakt.

- Klubben vill ha kvar honom och har gett honom ett bud. Så det blir en vidare diskussion, säger Stahre.