Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens Paulinho sträcker fram högerfoten och gör 2–1 mot Sirius på ett inspel från kanten. Det var det 20:e allsvenska målet i år för brassen som leder skytteligan.

Häcken jagar vidare efter tredjeplatsen

Häcken slog Sirius med 2–1 och jagar vidare efter allsvenskans tredjeplats, som ger kval till Europa League. Samtidigt säkrade Sirius nytt kontrakt, trots förlusten, tack vare sin fina höstsäsong.

Brassen Paulinho var för dagen center i Häckens tremannaanfall, i avstängde Alexander Jeremejeffs frånvaro. Det gav ett lite annorlunda spel än när den tekniske brassen utgår från sin vanliga vänsterkant.

- Vi får inte ut så mycket av det, säger Häckentränaren Andreas Alm om Paulinhos centrala position.

Å andra sidan spelade Paulinho fram Daleho Irandust till Häckens 1–0, och gjorde själv 2–1 med ett riktigt snyggt avslut i 56:e minuten.

Snyggt segermål

Vänsterbacken Adam Andersson rusade fram i ett snabbt anfall och slog ett inspel. Paulinho sträckte fram benet och sköt direkt. Det var 20:e målet i år för ledaren i allsvenskans skytteliga.

- Ett riktigt fint mål, säger Paulinho själv med ett leende.

Segern var mycket viktig i Häckens kamp för att säkra allsvenskans tredjeplats, före Hammarby och Malmö FF. På söndag väntar en nyckelmatch mot Hammarby i Stockholm.

- Det är alltid svåra matcher mot Hammarby, tycker Paulinho och nämner "Bajens" starka läktarstöd på hemmaplan.

- Vi måste spela och kontrollera matchen, tillägger han.

I sista omgången har Häcken ett nytt toppmöte, hemma mot Norrköping. Matchen Sirius var, om inte annat, en bra uppladdning inför kommande uppgifter.

- I dag känns det som att det är väldigt jämnt, säger Andreas Alm och gläds åt att Häcken fortfarande är obesegrat på hemmaplan i år.

"Spets avgör"

Sirius har gjort en stark höst och gav nu Häcken en riktigt bra match. Trots förlusten säkrades också Uppsalalagets allsvenska kontrakt, eftersom Brommapojkarna förlorade.

- Vi visste att det skulle krävas en bra prestation. Jag tycker väl inte riktigt att vi kommer upp till det som krävs, säger Siriustränaren Thomas Lagerlöf.

- Häckens spets avgör, tillägger Lagerlöf.

Samtidigt gläds han åt att kontraktet säkrats redan nu.

- Hade jag fått det erbjudandet i somras, när vi låg sist med fem poäng, så är det klart att jag hade tagit det, säger Thomas Lagerlöf.

Sam Lundholm gjorde Sirius mål med en fin vandring in från högerkanten och ett snyggt vänsterskott stolpe in.