Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Händemark (nummer 63 i mitten) jublar ikapp med sina lagkamrater efter det matchavgörande målet (3–2) för Malmö mot Frölunda.

Händemark matchvinnare när Malmö kvitterade

Frölunda nollade Malmö i den första kvartsfinalen. Den smällen knäckte inte skåningarna.

Det avgörande 3–2-målet kom 5.08 in på den sista perioden. Frölundamålvakten Johan Mattsson lämnade en retur och Malmös lagkapten Fredrik Händemark kunde hänga in målet som kvitterade till 1–1 i matcher i kvartsfinalserien.

- Det blev som en lite trasig tekning. Vi skulle testa någon variant och då hängde jag kvar på min bortre sida, och fick en lös puck och tryckte dit den. Det var skönt, säger Händemark.

"Upp lite mer i kamp"

I fjolårets SM-slutspel skickade Malmö överraskande ut Frölunda i kvartsfinal med 4–2 i matcher. Efter lördagens första kvartsfinal i Scandinavium i Göteborg talade en hel del för att det inte skulle bli en repris i år. Då avgjorde Frölunda redan efter en glödhet förstaperiod. Inom loppet av knappt elva minuter fastställde hemmalaget segern till 4–0.

- Jag tycker att vi kommer upp lite mer i kamp och spelar lite rakare, får ner pucken djupt bakom deras backar och sätter tryck på dem. Det fick vi inte riktigt i första matchen och det gör vi mycket bättre i dag, säger Händemark.

Storstadsmötet lagen emellan brukar vara tätt, tufft och smågrinigt. Så var det även stundtals under det första mötet i Göteborg – i returen smällde det här och där redan från start.

TT: Gillar ni varandra?

- Nej, det kan jag inte påstå, säger Händemark och skrattar.

Sju sekunder innan Malmös segermål hade Roger Rönnberg i Frölundabåset tagit en timeout efter att hans manskap gjort en blek figur i upptakten av perioden.

- Vi blev för stillastående och satte varandra i problem. De gick för det på ett annat sätt, säger Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.

"Inte mycket som skiljer"

Malmö var i en 2–0-ledning efter att Lars Bryggman nätat i första perioden och Jens Olsson utökat knappt nio minuter in på den andra akten. Blott 24 sekunder senare reducerade dock Joel Lundqvist och 13 sekunder före pausvilan kvitterade Ryan Lasch. En upphämtning som Frölunda inte verkade få energi av till den tredje perioden. I stället avgjorde Malmö och kvitterade till 1–1 i matcher.

- Det är en jämn match. Det är inte mycket som skiljer. Det är ytorna framför mål – det är där den här serien kommer att avgöras. Disciplinen är en annan sak. Jag tycker att vi tar lite för många tvåminutare, det stör lite i vår rytm i fem mot fem-spelet, säger Joel Lundqvist.

På onsdag väntar det tredje kvartsfinalmötet i Göteborg.