Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

André Myhrer värmer upp inför träningsåken i Björnrike.

Här laddar Myhrer för guld

OS-mästaren har haft en tung vinter i världscupen. Men André Myhrer hoppas att han har ett guld till i sig. Nu laddar slalomveteranen i Björnrike för att finslipa formen.

Backen är avstängd för allmänheten. Och tur är nog det.

Tränarna har kämpat med brandslangarna i högsta hugg för att vattna pisten och få fram det stenhårda, isiga underlaget som landslagsåkarna vill träna på.

Det omisskännliga ljudet från slalomskidornas stålkanter ekar över backen när André Myhrer och Kristoffer Jakobsen tränar slalom. Längs den andra kanten av backen kör samtidigt Mattias Hargin i en parallellbana för att förbereda sig för lagtävlingen.

Det är här, i Björnrike i Härjedalsfjällen, som teknikherrarnas medaljform inför VM-starten i Åre ska tas fram.

- Det kommer att vara lite hårdare träning i början av perioden, sedan blir det lite mer kvalitet och färre åk senare, säger André Myhrer.

- Jag ska försöka balansera lite parallell med slalomen, jag tror att vi har en ganska bra grundplan för att komma till start så väl förberedda som möjligt.

"Varit tufft"

Efter en rätt motig säsong handlar det för de svenska slalomherrarna till stor del om att hitta den rätta känslan inför Åre. För resultaten har inte riktigt gått svensk väg i vinter. Mattias Hargin har inte fått lyftet han hoppades på efter sitt byte av skidmärke och Kristoffer Jakobsen har fortsatta problem efter en fotskada.

Inte heller för den regerande olympiske mästaren har vintern varit särskilt lyckad.

André Myhrer inledde visserligen med en tredjeplats direkt i slalompremiären i Levi. Men därefter har det gått trögare.

- Jag har fortfarande väldigt höga förhoppningar, även om det inte varit den bästa säsongen, säger han.

- Det började bra i Levi, men sedan har det varit tufft faktiskt. Men jag tycker ändå att vi har vänt på det, de senaste veckorna är jag ganska nöjd med åkningen som jag presterat.

"Dags nu"

Myhrer blev sjua i Kitzbühel nyligen och låg sexa i Schladming innan en grensling i andra åket satte stopp för en ny bra placering. Det gör att OS-mästaren vågar tro på ett VM-guld inför hemmapubliken trots allt.

- För min del handlar det mycket om att hitta den lilla sista farten och få en positiv känsla i kroppen, säger han.

- Att hitta lite goa svängar, så att man kommer in där på start och verkligen ha självförtroendet för att köra fort säger han. Jag inte har stått på pallen sedan Levi. Så det är dags nu.