Björn Goop. Arkivbild.
Björn Goop. Arkivbild.

Hård diskning för Goop på Vincennes

Det blev en mörk svenskdag på Vincennes-banan i Paris. Global Trustworthy inkom tvåa i Prix Tenor du Baune men diskades för orent trav på upploppet.

ANNONS
|

Det gick att hålla med Solvallatränaren Timo Nurmos. Diskningen av Global Trustworthy var synnerligen tuff.

Björn Goop forcerade hästen till ledning efter 700 meter. Bakom följde blivande vinnaren Looking Superb. Tempot låg kring 1.13,5 och Global Trustworth ledde med en längd i början av upploppet. Då fick Looking Superb luckan och den norske femåringen flög fram till säker seger.

I sulkyn satt Jean-Michel Bazire som förbättrat Looking Superb till en topphäst på bara några veckor. Segern innebär också en friplats till Prix d’Amerique om en månad.

- Det känns förstås tufft att han inte fick behålla andrapriset. Vi får se om det blir något mer lopp för Global Trustworthy i Frankrike i vinter, sade Nurmos.

ANNONS

Björn Goop ville inte kommentera den tuffa diskningen.

Andrapriset var 30000 euro, drygt 300000 kronor.

I fyraåringsloppet Criterium Continental gjorde svenskägde Earl Simon ett väldigt bra lopp som trea. Svenske tränaren Jarmo Niskanen såg loppet från sjukhussängen i Le Mans. Niskanen, som bott i Frankrike i över 20 år, var med om en våldsam olycka i måndags i ett travlopp i Le Mans. Förutom en hjärnskakning drabbades han av fraktur i fem revben.

Segern i Continental gick till hemmahästen Eridan.

TT

ANNONS