Hörnqvist på väg till ishockey-VM

Dubble Stanley Cup-mästaren Patric Hörnqvist ser ut att förstärka Tre Kronor i ishockey-VM. Den 31-årige forwarden är positivt inställd till att komma till Danmark.

ANNONS
|

Det var Radiosporten som avslöjade att Hörnqvist ser ut att komma till VM i Köpenhamn.

Garpenlöv bekräftade samtalet med Pittsburghforwarden efter matchvärmningen inför kvällens match mot Österrike.

- Vi har pratat, han kändes positiv, men vi ska ha en ny kontakt i slutet av veckan.

TT: Vad skulle det betyda att få in en vinnare som Hörnqvist?

- Massor. Har du vunnit något och vet vad som krävs. Det är hans spelstil också när det blir riktiga tuffa, täta matcher där man kanske inte gör så många mål och det är mycket kamp där ute. Att ha det här modet att stå framför motståndarkassen och slå in de här returerna, det betyder massor, säger Garpenlöv.

ANNONS

Hagelin skadad

Enligt Radiosporten kan Hörnqvist eventuellt komma till gruppavslutningen mot Ryssland på tisdag.

Däremot har Hörnqvists lagkamrat Carl Hagelin tackat nej på grund av skada. Svenskduon har blivit Stanley Cup-mästare med Pittsburgh de två senaste säsongerna. Hörnqvist har öst in mål och poäng både i grundserien (29 mål+20 assist) och i slutspelet där han gjorde elva poäng (5+6) på tio matcher.

Avvaktar Nashville

Garpenlöv har också varit i kontakt med forwardsduon Marcus Sörensen och Melker Karlsson i San Jose, men deras eventuella medverkan beror också på hur det går för svensklaget Nashville i den sjunde och avgörande Stanley Cup-kvartsfinalen mot Winnipeg natten till fredagen, svensk tid. Där finns de sylvassa målskyttarna Filip Forsberg och Viktor Arvidsson, centern Calle Järnkrok och backen Mattias Ekholm.

- Vi har tre forwardsplatser kvar och vi måste se vilka spelare som kan finnas tillgängliga, säger Garpenlöv.

TT
ANNONS