Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Philip Haglund jublar efter ett av sina tre mål.

Haglund hattrickhjälte för Sirius

Sirius parkerade på jumboplatsen i tretton omgångar. På söndagen hade man chansen att dra ifrån i bottenstriden – och tog den.

Dopningsavstängning på målvakten Joshua Wicks och en ständig strid ström av skador gav Sirius en minst sagt tung start på säsongen. Uppsalalaget såg cementerat ut på nedflyttningsplats i början av juli men har efter en okej sommar och en hyfsad höst fått näsan över vattenbrynet och är inför säsongsavslutningen nu uppe på säker mark.

"Aldrig hänt tidigare

För efter en kämpaseger mot bottenkonkurrenten Trelleborg i veckan slog Philip Haglund till med ett vinstgivande hattrick mot nästjumbon Brommapojkarna.

- Det har aldrig hänt mig tidigare. Detta var mitt första hattrick på seniornivå så det kom lägligt, konstaterar 31-åringen.

Men det var först efter att Brommapojkarnas Philip Hellqvist gett sitt lag ledningen med ett läckert mål på volley, som Sirius lyckades samla ihop sig från det smått stressade spelet.

- Vi kanske hamnade lite i allvarets stund, ville så mycket men efter deras mål släppte allt. Sedan köttade vi på, säger Haglund.

Hans perfekta träff med huvudet till 1–1 kom bara ett par minuter efter gästernas ledningsmål. Hans 2–1-mål, en drömträff på volley med vänstern, seglade förbi BP-målvakten Nikola Petric tio minuter efter pausvilan

- Den visste jag inte ens att jag hade i mig. Visste inte var jag hade den i registret så det var ju bra, säger Haglund.

Robert Åhman Persson utökade till 3–1 innan Haglund satte sitt hattrick (4–1) i 63:e minuten.

- En fantastisk känsla! Nu har vi vunnit två matcher som har känts som säsongens viktigaste matcher båda två. Vi är på ganska säker mark för att spela i allsvenskan även nästa år. Det har sett mörkt ut under stunder den här säsongen men det har funnits en jäkla styrka i truppen för att vända det här också. Det är så starkt gjort, summerar Philip Haglund.

Allt i egna händer

Helt klart är dock kontraktet inte, det kan det däremot bli på onsdag då Sirius möter Häcken borta. Men jagande Dalkurd och BP har båda, inför de tre avslutande omgångarna, en teoretisk chans att gå om. För att det ska hända måste båda vinna sina tre sista matcher samtidigt som Sirius ska förlora sina tre återstående dito.

Uppsalalaget har med andra ord, allt i egna händer.

- Exakt. Och att vi ska förlora de tre som är kvar, det kommer inte att hända. Vi kommer inte att sluta spela för vi ska göra det bästa av de matcher som är kvar. Vi ska avsluta den här säsongen bra och ta med oss den känslan in i nästa säsong. För vi kommer att spela i allsvenskan nästa år. Det vågar jag utlova, säger Haglund.