Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sirius och Trelleborg delade på poängen på Studenternas.

Haglunds drömmål bortdömt: "Tråkigt"

Philip Haglunds läckra cykelspark gav Sirius en drömstart hemma mot Trelleborg efter bara tolv minuter. Men mitt i Siriusjublet dömdes målet bort för offside – felaktigt visar reprisbilderna.

Bottenlaget Sirius har haft förtvivlat svårt att göra mål och stod inför lördagens match på ynka sex fullträffar.

Med bara fyra inspelade poäng på kontot inför mötet med Trelleborg var Haglunds drömträff något som kunde ha lyft Uppsalalagets självförtroende och bidragit till första hemmasegern för säsongen. Så blev det inte.

- Det är klart att gör man första målet så är det stor chans att man vinner matchen. Det är klart att det har betydelse. Det var ett fint mål, det hade varit fint att ha det i registret så att säga, konstaterar Siriusmittfältaren.

"Alltid diskutera domsluten"

Målet dömdes nu i stället bort, felaktigt. Reprisbilder i C More visade hur Trelleborgs lagkapten Alexander Blomqvist var den som hoppade högst i en nickduell och därmed upphävde offsiden när han plockade ner bollen som Haglund så elegant men förgäves skickade i mål.

När TT berättar om det felaktiga domslutet för Philip Haglund efter matchen vet han inte om han ska skratta eller gråta.

- Alltså…det är så tråkigt att domaren dömer fel.

TT: Hur uppfattar du situationen?

- Jag ser bara nicken och hur bollen kommer in i banan igen. Jag håller undan en motståndare och känner att jag kan få till en cykelspark. Sedan får jag en bra träff, det blir mål. Den satt bra men tyvärr, döms bort.

TT: Det är en tajt situation och lätt att se fel?

- Exakt. Men man kan alltid diskutera domsluten, det var kanske två som inte var till vår fördel i dag. Jag tycker det är en straff för oss i andra också, när Omar Eddahri dras ner i straffområdet, säger Haglund besviket.

"Börjar bli allvarligt"

TT bad domarteamet om en kommentar angående det bortdömda målet men då domarna inte får se video under matchen och det inte fanns några videoklipp ute direkt efter matchen heller att titta på, så ville man inte kommentera händelsen där och då.

Samtidigt får man väl säga att Sirius för en gångs skull hade lite tur med sig, trots allt, då Trelleborgsanfallaren Freddie Brorsson missade ett så gott som öppet mål i andra halvlek och prickade stolpen i stället.

- Ja, han hade ju kunnat göra mål där men samtidigt… det känns inte helt bra att gå härifrån med bara en poäng heller. Vi behöver vinna mot de andra lagen som också krigar för varje poäng, konstaterar Haglund.

- Det börjar bli allvarligt läge nu. Det är visserligen en lång höst kvar och kan vi få igång spelet så finns det många poäng att ta där men verkligen, nu börjar det bli allvarligt.