Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sundsvalls Linus Hallenius, här med Kalmar FF:s Viktor Agardius, låg bakom Giffarnas seger.

Hallenius bakom Sundsvalls seger

Först låg han bakom straffen till 1–0. Sedan ordnande han också 2–0, självmål enligt domaren och den officiella statistiken. Men hur var det egentligen med det där målet?

Det hör inte till vanligheterna att någon från det segrande laget begär att få träffa domarna efter matchen för att klaga. Men det gjorde Linus Hallenius.

- Jag orkar inte ringa in, jag vill få det klart nu. Jag ska ha det där 2–0-målet, säger Hallenius.

Även på reprisbilderna är det svårt att se om det var Sundsvallsanfallaren som var sist på bollen eller Kalmarförsvararen Mikael Dyrestam.

- Du kan väl fråga Dyrestam om han vill ha det självmålet, eller om han tyckte jag var sist på bollen.

Hallenius var bäst på plan i 2–0-segern, i en match som stod och vägde den första halvtimmen.

- Jag tycker att det var samma matchbild som förra året, men då förlorade vi med 0–3. Skillnaden nu var att vi gjorde första målet.

"En solklar straff"

Ett mål som han själv låg bakom.

- Jag förstår inte varför Kalmar klagar så mycket. Visst börjar situationen utanför straffområdet, men jag är en som vill stå upp och avsluta. Sedan rycker han mig mer i armen och jag tappar balansen. En solklar straff.

Maic Sema tog straffen och var stensäker.

Kalmar hade svårt att få till sitt anfallsspel, det var Sundsvall som spelade smart. Avsaknaden av Romain Gall, som gått till Malmö, verkade inte vara så stor.

- Vi har fått in två spanjorer och har flera som står och knackar på dörren och vill spela. Vi är en liten förening och får räkna med att tappa spelare, men jag hade hoppats att han skulle ha stannat säsongen ut.

- Men vi rättar oss efter verkligheten och har många duktiga spelare kvar, säger Hallenius som verkligen verkar trivas i Kalmar.

- Ja, jag vet inte vad det är med Kalmar, kanske är det den fina gräsmattan. Jag har varit här fyra gånger och gjort tre mål. Jag trivs här.

Uppåt i tabellen

I och med segern så tar Sundsvall ett skutt upp i tabellen, är sjua just nu.

- Hela laget har utvecklats och tagit kliv. Just nu står vi och väger lite, ska vi upp eller ner. Känslan är att vi är på väg upp.

Det med ett lag som inte var så betrott innan serien startade.

- Alla experter tippade oss dyngsist, så alla lag vi kan ha bakom oss är en seger.