Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linus Hallenius är i strålande målform – mot Falkenberg kom två nya fulträffar.

Hallenius sköt hem tre poäng till Sundsvall

Linus Hallenius är allsvenskans vassaste målskytt just nu. Med två nya fullträffar sköt 30-åringen hem segern, 3–1, till Gif Sundsvall när laget tog emot Falkenberg hemma. Målen tar honom dessutom upp i ensam skytteligaledning.

Linus Hallenius öste in mål för Sundsvall förra säsongen – han slutade tvåa i skytteligan med sina 18 mål. Och han har inte direkt inlett den här säsongen sämre.

Med två nya mål hemma mot Falkenberg står anfallaren på sex mål efter lika många matcher – och leder den allsvenska skytteligan.

Det var annars gästande Falkenberg som inledde matchen bäst. Efter nio minuter nådde en lurig passning fram till Nsima Peter som sköt bollen precis utanför stolpen.

Hemmalaget jobbade sig in i matchen ju längre tiden gick och fick utdelning före paus.

David Batanero drog iväg ett stenhårt skott – i stolpen. På returen stod Linus Hallenius påpassligt beredd på rätt plats, och rullade in 1–0 i den 39:e minuten.

- Det är väl en av grejerna som jag blivit lite bättre på, att göra de där måltjuvsmålen. Det är skönt att göra sådana mål också, sade Hallenius i C More.

Och det skulle som sagt komma mer från den 30-årige anfallaren.

I den 66:e minuten tog han emot en djupledspassning från Oliver Berg, och sköt säkert in 2–0.

Falkenberg tilldömdes straff efter att bollen tagit på Sundsvallspelaren Jonathan Tamimis arm och John Chibuike fick rulla in en reducering med fem minuter kvar. Men Sundsvall höll inte bara undan de sista minuterna, inhopparen Peter Wilson hann dessutom utöka till 3–1 på tilläggstid.

Segern gör att Sundsvall klättrar till en sjundeplats i tabellen samtidigt som Falkenberg halkar ner till den allsvenska jumboplatsen.