Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jiloan Hamad. Arkivbild.

Hamad om klubbvalet: "Prioriterar pengarna"

Jiloan Hamad är klar för Incheon United FC i sydkoreanska högstaligan. Mittfältaren ser fram emot en ny utmaning. Samtidigt är han ärlig med att den ekonomiska faktorn var viktig.

Sedan november har Jiloan Hamad varit klubblös efter att kontraktet med Hammarby gått ut. Men nu är mittfältaren klar för sydkoreanska Incheon United FC, något Expressen var först med att rapportera. Enligt uppgifter till tidningen återstår endast den obligatoriska läkarundersökningen innan mittfältaren officiellt presenteras. Detta bekräftades under morgonen av både Hamad själv och hans agent Ferhat Cifci.

"Känns bra"

När TT når Hamad är han på väg till Thailand för träningsläger med den nya klubben. Han pratar om en spännande utmaning i en klubb som satsar och en liga som är bättre än många tror.

- Det känns bra och det är en fin utmaning. Jag kommer inte till någon skitliga utan den är bra och laget satsar på att hela tiden bli bättre, säger han.

Samtidigt är han ärlig med att den ekonomiska faktorn var viktig.

- Det har varit många tankar men jag blir inte yngre direkt. Och i den här åldern måste jag prioritera pengarna, säger Hamad, som fyllde 28 i november.

TT: Fanns det andra klubbar som var intresserade?

- Det var många klubbar som hörde av sig in i det sista, framförallt från arabländerna. Men jag kände att jag ville göra något annat, något nytt.

Hammarby aktuellt trots allt

Hamad tillhörde Hammarby i två år och förra säsongen noterades mittfältaren för elva mål och fem assist i allsvenskan. Men det stod tidigt klart att det inte skulle bli någon förlängning på kontraktet som gick ut i november. Trots detta menar Hamad att Hammarby inte var helt uteslutet.

- Att stanna kvar i Hammarby fanns i tankarna länge, även om vi inte kommunicerade det utåt. Men samtidigt måste jag göra det här för mig själv, säger han.