Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lewis Hamilton var mycket lycklig efter segern på Hockenheim där allt vändes till hans fördel när regnet kom.

Hamilton rörd efter seger i regnet

Allt såg ut att vara upplagt för Sebastian Vettel och Ferrari i Tysklands GP. Då kom regnet. Vettel körde av på det 52:a varvet och istället kunde Lewis Hamilton vinna formel 1-racet och samtidigt överta ledningen i VM-tabellen.

- Jag bad en lång bön föreracet, jag kan bara tacka gud, säger en rörd och lycklig Hamilton i arrangörens segerintervju.

Efter lördagens kval, där Hamilton tvingades bryta efter den första kvalomgången samtidigt som Vettel var snabbast och fick starta i pole position, var det inte mycket som talade för Hamilton inför söndagens tävling. Från 14:e startruta fanns egentligen ingenting som talade för Hamilton.

- Du måste alltid tro och bilen var fantastisk idag. Jag är så tacksam, säger Hamilton.

Inledningsvis såg det ut som väntat på Hockenheim med Vettel i täten och med en kämpande Hamilton en bit bak i fältet.

Men när det började regna lätt på det 44:e varvet blev det en ny mer chansartad tävling. Vissa delar av fältet bytte snabbt däck, andra valde att stanna ute i hopp om att parera regnskurarna. Men på det 52:a varvet gjorde Vettel ett misstag som gjorde att han halkade av banan och slutade i däckbarriären.

- Det var inget stort misstag, men med stor påverkan. Det kommer att bli svårt att sova i natt, säger Vettel besviket.

Säkerhetsbilen kom ut på banan och när den släppte fältet med tio varv kvar kämpade Hamilton och teamkamraten Valtteri Bottas om ledningen, men Hamilton var starkast och höll undan före Bottas och med Kimi Räikkönen på tredje plats.

Två VM-poäng till Ericsson

Marcus Ericsson svarade för en bra tävling och slutade på nionde plats som gav två VM-poäng.

- Jag är jättenöjd, poäng känns super-super-bra. Det var svåra förhållanden därute, både med vädret och med däcken. Men jag är bra på att hålla liv i däcken, säger Ericsson.

Han valde att inte byta däck då regnskurarna kom.

- Jag var stenhård mot teamet och sa att jag ville vara kvar därute. Och det var antagligen därför jag fick med mig poäng.