Hamilton segrade i Singapore – VM-titeln nära

Lewis Hamilton startade i pole position och efter 61 varv körde han in där han startade Singapores GP – som nummer ett. Britten drygar därmed ut totalledningen i VM-serien och har Formel 1-titeln inom räckhåll. Marcus Ericsson slutade på elfte plats.

ANNONS
|

Lewis Hamilton kopplar ett starkt grepp om VM-titeln. Han följde upp segern i Monza för två helger sedan med ännu en förstaplats – denna gång i Singapore.

- Det var ett tufft race. Jag hade grymt stöd här. Jag fick en bra start och teamet gav inte upp tron på mig. Det kändes som det längsta racet i mitt liv, det är skönt att det är över. Vilken dag, vilken helg, säger Hamilton efter loppet i Viasats sändning.

ANNONS

Segern ger Hamilton 25 nya poäng och han drygar ut avståndet till Sebastian Vettel, som körde in som trea i Singapore. Hamilton har nu 281 poäng i jakten på en VM-titel. Vettel jagar bakom, men tysken är 40 poäng efter med sex tävlingar kvar.

Marcus Ericssons elfte plats gjorde att svensken hamnade precis utanför poängplats. Svenskens stallkamrat Charles Leclerc slutade nia och körde in två poäng.

- Jag tycker att det var en bra insats. Men det är surt när det bara är en plats från poäng, det är klart att det är dit man vill. Jag får ta med mig insatsen som jag tyckte var bra, säger Ericsson till Viasat.

TT

Fakta: Singapores GP

1. Lewis Hamilton, Mercedes.

2. Max Verstappen, Red Bull.

3. Sebastian Vettel, Ferrari.

4. Valtteri Borttas, Mercedes.

5. Kimi Räikkönen, Ferrari.

6. Daniel Ricciardo, Red Bull.

7. Fernando Alonso, Mclaren.

8. Carlos Sainz, Renault.

9. Charles Leclerc, Sauber.

10. Nico Hulkenberg, Renault.

11. Marcus Ericsson, Sauber.

ANNONS