Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lewis Hamilton firar segern i Japan GP. Stallkamraten Valtteri Bottas från Finland slutade tvåa och Red Bull-föraren Max Verstappen kom på tredje plats på Suzuka Circuit.

Hamilton segrare i Japan

Engelsmannen Lewis Hamilton tog hem segern för Mercedes i Japans grand prix. Det är Formel 1-stjärnans sjätte seger på sju lopp och han kammade hem förstaplatsen framför stallkamraten Valtteri Bottas.

Lewis Hamilton var bäst i kvalet och startade från pole position, hans 80:e i karriären. En position han försvarade hela loppet. Hamilton tog i och med vinsten i Japan GP ett stadigt grepp om VM-titeln, med fyra lopp kvar har han 67 poäng ner till tvåan Sebastian Vettel.

Vettel, som kör för Ferrari, slutade sexa efter en ordentlig upphämtning från en 19:e plats. Tysken startade i fjärde ledet men spann av banan på det åttonde varvet. På tredje plats kom nederländska Red Bull-föraren Max Verstappen.

Dagens seger är Lewis Hamiltons sjätte på sju lopp och det är svårt att se att någon skulle kunna hindra engelsmannen från att ta sin femte VM-titel. Om Hamilton vinner även nästa race i Austin och Vettel inte lyckas komma tvåa är saken klar, enligt AFP.

- Jag hoppas inte ni har börjat tröttna på det här, för det har definitivt inte jag, sade Hamilton till sitt team över radion efter loppet.

Hamilton passade på att tacka sitt team och Mercedes. Han sade även att Suzuka Circuit, där Japan GP körs, är den bästa banan i världen.

- Jag är stolt och tacksam för chansen att göra det jag gör, sade Lewis Hamilton efter loppet enligt The Guardian.

Svensken Marcus Ericsson slutade på en 12:e plats trots att han startade sist efter att ha tappat kontrollen över sin bil och kraschat i kvalet.