Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lewis Hamilton höjer segerpokalen efter segern i Ungerns GP. Tvåan Sebastian Vettel ses till höger.

Hamilton vann i Ungern – utökar VM-ledningen

Lewis Hamilton i Mercedes vann Ungerns GP efter ett lopp som britten dirigerade från start till mål. De övriga två pallplatserna gick till Ferrari med Sebastian Vettel på andra plats och med Kimi Räikkönen som trea.

Länge såg det ut som om Mercedes skulle överraska med en dubbelseger i Ungern, men Valtteri Bottas föll tillbaka i slutet av loppet när hans däck gav upp. Bottas var inblandad i dubbla närkontakter, först med Sebastian Vettel och därefter Daniel Ricciardo, under slutvarven och slutade till slut på femte plats.

Vettel kom ut bakom Bottas efter ett mindre lyckat depåstopp och fick vänta länge på möjligheten att köra om Bottas.

- Jag satt och väntade till de tio sista varven innan jag kunde attackera. Andraplatsen är inte vad jag hoppades på, men det var det bästa jag kunde få idag, säger Vettel.

Om närkontakten med Bottas sade han:

- Jag var förbi honom så jag blev överraskad. Tur att inte bilen blev skadad.

Marcus Ericsson hade ingen av sina bättre dagar och var inblandad i en lättare kollision med Ricciardo redan i den första kurvan. Ericsson slutade utanför poängplatserna på 15:e plats.

- Jag tappade alla positioner i första kurvan och låg sist. Eftersom det är svårt att köra om här så chansade jag och gick in i depå när det blev en situation med safety-bil. Då fick jag fri bana, men det är klart att jag vill slå fler än två Williams-bilar.

- Det var ett tufft race och det är tråkigt att vara långt efter, säger Ericsson.

Segern var Hamiltons femte för säsongen. Det var även hans sjätte i Ungern, vilket tangerar Kanada som det grand prix han vunnit flest segrar i. Britten utökar i och med segern VM-ledningen till 24 poäng före Sebastian Vettel.