Hamiltons dröm sprack i tredje kurvan

Drömmen om en femte raka seger på hemmaplan sprack redan i den tredje kurvan för Lewis Hamilton i söndagens formel 1-tävling på Silverstone. Britten blev påkörd av finländaren Kimi Räikkönen och åkte som ett sänkte genom fältet. Trots det kunde Hamilton köra upp sig till andra plats efter segraren Sebastian Vettel i Ferrari som utökar ledningen i mästerskapet.

ANNONS
|

Storbritanniens grand prix blev ett lopp med mycket känslor där hemmaföraren Lewis Hamilton var i händelsernas centrum.

Britten hade pole position men fick inte alls till starten utan fick se både Vettel och stallkamraten Valtteri Bottas passera.

I den tredje kurvan kom sen nästa smäll för Hamilton när han blev påkörd av Kimi Räikkönen i Ferrari. Hamilton snurrade och var i stort sett sist i loppet när han kom igång igen.

- Det är en intressant taktik, sade Hamilton i en intervju i samband med prisutdelningen.

ANNONS

Räikkönen erkände att han gjort ett misstag, vilket även domarna ansåg och bestraffade honom med tio sekunder stopp i samband med sitt första depåstopp.

- Det var mitt misstag. Jag förtjänade straffet. Så går det ibland, sade Räikkönen.

Trots att Hamilton snurrade och halkade ner till botten av fältet och att Räikkönen straffades var det de fyra stora som gjorde upp om segern.

När säkerhetsbilen släppte fältet efter en olycka på det 44:e varvet var det stenhård körning mellan fyra stora. Bottas ledde då loppet, men kunde inte stå emot på slutet. Vettel kunde ta hem sin 51:a GP-seger i karriären före Hamilton och Räikkönen. Vettel leder nu mästerskapet med åtta poäng.

Ericsson kraschade

För svensken Marcus Ericsson i Sauber slutade loppet på det 32:a varvet då han tappade kontrollen över bilen och kraschade in i en däckstrave i hög hastighet. Ericsson kunder dock kliva ur bilen oskadd.

- När man tappar bilen som jag gjorde blir man passagerare, det är bara att åka med. Jag vet inte om det jag missade att trycka på DRS-knappen eller om den slutade fungera, det är något vi måste kolla upp. Men jag mår okej, sade Ericsson i Viasats sändning.

ANNONS

Svensken var besviken eftersom tävlingen gått enligt plan så långt.

- Det kändes som att poäng var möjligt.

Även Ericssons stallkamrat Charles Leclerc tvingades bryta söndagens GP-lopp.

TT

VM-ställningen

Ställningen i Formel 1 efter 10 av 21 deltävlingar:

1. Sebastian Vettel, Tyskland, Ferrari, 171 poäng.

2. Lewis Hamilton, Storbritannien, Mercedes, 163.

3. Kimi Räikkönen, Finland, Ferrari, 116.

4. Daniel Ricciardo, Australien, Red Bull, 106.

5. Valtteri Bottas, Finland, Mercedes, 104.

18. Marcus Ericsson, Sverige, Sauber, 3.

ANNONS