Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hammarbys Nikola Djurdjic och Imad Khalili firar mot Sundsvall

Hammarby håller undan som tabelltrea

Imad Khalili fick chansen från start och tackade omgående tränaren Stefan Billborn för förtroendet. Tredje målet för säsongen förde Hammarby ett stort steg närmare medalj och en kvalplats till Europa League.

De sista omgångarna in i fotbollsallsvenskans kakel handlar väldigt mycket om motivation. Den hade Hammarby, som går in i november för att i första hand behålla tredjeplatsen. Med två omgångar kvar är försprånget till Häcken fortsatt en poäng.

Extra motiverad var förstås Khalili när han fick plats i startelvan. Klassmålet efter 34 minuter var säsongens tredje – ett halvår efter de två första som båda kom mot Brommapojkarna när årets allsvenska var ung och oviss.

Ett snabbt och vackert anfall avslutades med att Muamer Tankovic spelade ut till Djurdjic som i sin tur släppte inåt till Khalili.

Han satte lugnt vänster bredsida till bollen och William Eskelinen var chanslös.

Kontroll i första

Så långt hade det varit Hammarbys match. Taktiskt och metodiskt blockerades Sundsvalls offensiv och i omställningarna var Hammarby som vanligt farligt.

- Det känns bra, vi låser deras spel bra. Jag tycker vi har läst dem bra, säger Khalili till C More.

Redan efter knappa kvarten visade Mats Fenger vägen. Han har slagit en och annan vass frispark under säsongen och fick ett nytt tillfälle. Bra träff, rätt riktning, men Giffarnas målvakt Eskelinen läste bollbanan, sträckte sig raklång och tippade till hörna.

En utmärk parad. Ingripandet på hörnan var däremot inte av samma klass.

Misstag av Eskelinen

Eskelinen fick inte, trängd av Hammarbys mittback David Fällman, grepp på bollen och Fenger var där och slog in ledningsmålet.

Så långt hade Sundsvalls anfallsstjärna Linus Hallenius varit tämligen anonym, men i nästa anfall testade han Davor Blazevic med ett tungt distansskott. Det gick rakt på mål och plockades lätt av skadade Johan Wilands ersättare mellan Hammarbys stolpar.

- Vi har inte fått dem dit vi vill. Vi lyckas inte lösa deras press, tappar bollar på mitten och de är vassare och straffar oss, säger David Myrestam i Sundsvall till C More.

Betydligt bättre såg det ut i andra halvlek, men först efter Djurdjics 3–0-mål för Hammarby. Då klev Hallenius in i handlingen på allvar. Först reducerade han på straff, sedan tog han läckert ned en långboll på bröstet och rullade in 2–3. Mål 17 och 18 i allsvenskan för Hallenius.

Men närmare kom inte Gif Sundsvall. Det såg Blazevic till med en strålande enhandsräddning på tilläggstid.