Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sandviken och Hammarby möttes i elitseriens kvartsfinal i år. Båda klubbarna beviljas elitlicens även nästa år.

Hammarby och Sandviken beviljas elitlicens

Det blir spel i bandyns högstaserie nästa år för både Hammarby och Sandviken. Svenska bandyförbundet beviljar elitlicens till de båda klubbarna, som stått inför stora ekonomiska problem.

Hammarby och Sandviken har under säsongen brottats med ekonomiska problem och huruvida de båda lagen skulle få sin elitlicens godkänd inför nästa säsong var länge osäkert.

Men efter en omfattande granskning har Bandyförbundet nu beslutat att båda klubbarna beviljas licens och därmed spelar i elitserien även nästa år.

"Granskningen har varit komplex"

"Klubbarna har erhållit betydande kapitaltillskott och stora avskrivningar av skulder till leverantörer. Detta borgar för att ekonomin säkerställs inför kommande säsong och då med en sund och balanserad budget", säger Göran Ersmaker, ordförande i licensnämnden, i ett pressmeddelande.

"Granskningen har varit väldigt komplex och samtidigt väldigt noggrann med hänsyn till den ekonomiska historiken runt båda klubbarna", säger han vidare.

"Det känns fantastiskt"

För Sandvikens tillfällige klubbchef, Rafi Markarian, kommer beskedet som en lättnad.

- Det känns fantastiskt. Det är glädje, lättnad samtidigt ett stort ansvar. Vi har fått förtroendet att förvalta det här och vi måste se till att vi inte hamnar här igen, säger Markarian till TT.

TT: Hur ser det arbetet ut?

- Det jobbet har redan börjat men kommer att intensifieras. Vi måste bygga upp klubben organisatoriskt med tydliga roller, gå igenom verksamheter och deras lönsamhet, jobba med en tydlig värdegrund. Vi ska bygga upp ett nytt hållbart Sandviken, säger han.