Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Odilon Kossounou lämnar Hammarby för rekordsumma. Arkivbild.

Hammarby säljer mittbacken för rekordsumma

Hammarbys 18-årige mittbackstalang Odilon Kossounou lämnar för belgiska Club Brygge. Spelarförsäljningen är den största i Stockholmsklubbens historia. "Det är en fantastisk försäljning för Hammarby av en spelare med otrolig potential", säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens webbplats.

Kossounou värvades till Hammarby i januari från den ivorianska klubben ASEC Mimosas, och efter endast fem allsvenska matcher i Hammarbys tröja bekräftar klubben att den 18-årige ivorianen lämnar för Club Brygge.

Expressen har tidigare kommit med uppgifter om att det ska röra sig om en affär på över 30 miljoner kronor, och Hammarby meddelar på sin webbplats att det rör sig om den största affären i klubbens historia.

"Det är en fantastisk försäljning för Hammarby av en spelare med otrolig potential, en försäljning som kan göra skillnad för oss som klubb på både lång och kort sikt. Men den tudelade känslan består i att Hammarby och svensk fotboll går miste om att få följa och njuta av en spelare med så pass stor talang på nära håll", säger Jesper Jansson.

Kossounou kommer att vara kvar i Hammarby under våren och ansluter till Club Brygge i sommar.

"Den här affären leder också till att vi som klubb får större muskler att behålla spelare längre, och att förlänga kontrakt med nyckelspelare. Det känns också väldigt bra att Odilon är nöjd med den här lösningen, och vi är glada att han i alla fall är kvar här och tillgänglig för oss vårsäsongen ut", säger Jansson.