Hammarby får ett tillskott på planen. Arkivbild.
Hammarby får ett tillskott på planen. Arkivbild.

Hammarby värvar dansk mittfältare

En mittfältare in, en ut. Hammarby värvar danske Jeppe Andersen, samtidigt som Johan Persson lämnar det allsvenska mittenlaget.

ANNONS
|

Danske Jeppe Andersen, 24, som har skrivit på för tre år med Stockholmsklubben

"Jeppe är en av de mest intressanta spelarna från danska högstaligan", säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Andersen kommer senast från Esbjerg. Ett frågetecken höjs dock för mittfältarens skadehistorik och Jesper Jansson menar att Hammarby kommer att få mest nytta av Andersen under de kommande säsongerna.

"Anledningen till att Jeppe ännu inte har gått till en större liga är hans skadehistorik. Vi är förstås fullt medvetna om den och har varit oerhört grundliga i vårt rekryteringsarbete, scoutingmässigt och inte minst medicinskt. Han är tillgänglig för spel från och med den 15 juli, men först och främst ska vi se till att få honom i full fysisk form och matcha igång honom försiktigt", säger sportchefen.

ANNONS

Samtidigt står det klart att mittfältaren Johan Persson lämnar Hammarby.

"Den som kan sitt Hammarby vet att jag har haft en tuff familjesituation, där min familj bott i Skåne större delen av min tid i klubben. Nu har det kommit till en gräns där jag måste ge mer tid till min familj", säger han.

TT
ANNONS