Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens Martin Ericsson kramas om efter 1-0-målet mot Hammarby .

Hammarbyförlust efter straffmiss

Arnor Smarason hade redan gjort mål på straff. Ändå fick Alex skjuta Hammarbys andra – och missade.

Hammarby fick tre straffsparkar men gjorde bara mål på två av dem. Häcken kontrade och satte de viktiga lägen. Det är den korta sammanfattningen.

En något längre: Smarason kvitterade till 1–1 på en Panenkachipp från straffpunkten men Häcken gjorde snabbt 2–1. När Hammarby hade chansen att kvittera på nytt straff missade Alex, och i stället ryckte Häcken till 3–1. Mönstret upprepade sig efter Kennedy Bakircioglus straffreducering och Khalilis frilägesmiss i slutminuterna. Då gjorde Häcken 4–2.

- Vi får vara nöjda att vi skapar så mycket situationer, men det straffar sig med bolltappen. Häcken är vassa i omställningarna. Det är bittert att vi är så delaktiga i deras mål, sade Hammarbytränaren Nanne Bergstrand efteråt.

Verkligheten var snarare att Hammarby hade svårt att skapa riktiga målchanser och ägnade mycket tid åt att jaga boll.

Oskriven regel

Efteråt pratade säkre straffskytten Arnor Smarason om att eftersom han blev fälld och fixade straffen vid 2–1 till Häcken hade han inga problem att låta Alex skjuta den andra.

- Det finns en oskriven regel att om man själv får straffen ska man inte ta den. Alex kom till mig och jag såg att han var full av självförtroende och han är en bra straffskytt. Jag gav honom bollen. Tyvärr missade han.

Den brasilianske anfallaren hängde med huvudet efter matchen och lunkade ut från omklädningsrummet. Då var han inte sugen på att prata om straffmissen.

- Han får göra två mål mot Falkenberg i nästa match i stället, sade lagkompisen Smarason.

Viktiga matcher härnäst

För Häcken väntar kval till Europa League hemma mot irländska Cork City på torsdag och sen allsvenskan borta i Örebro på söndag. Hammarby möter bottenkollegan Falkenberg hemma på söndag, på dagen en vecka före hemmaderbyt mot AIK.

- Jag vill inte säga att vi är för heta. Vi får med oss tre straffar och skapar en del offensivt, men vi måste sätta lägena, sade Smarason.