Marek Hamsik firar sitt historiska mål för Napoli i 3–2-segern mot Sampdoria.

Hamsik passerade Maradona

|

Napoli befäster serieledningen i Serie A efter seger med 3–2 hemma mot Sampdoria. Gladast över det var nog Marek Hamsik. Mittfältaren gjorde sitt 116:e mål i Napolitröjan och passerade därmed Diego Armando Maradona som klubbens främste målskytt genom tiderna.

Hamsiks mål var dessutom det avgörande 3–2-målet. Ett avslut från nära håll framspelad av Dries Mertens i den 39:e minuten.

Den 30-årige slovaken har spelat i Napoli i tio år och är kapten i laget. Maradona gjorde sina 115 mål på sju år och tog Neapelklubben till två ligatitlar. Kanske är det dags för en ny ligatitel med Hamsik?

Juventus släpper dock inte taget om Napoli i toppen. I toppmötet hemma mot ligafyran Roma vann Torino-klubben med 1–0. Mittbacken Mehdi Benatia gjorde matchens enda mål i den 18:e minuten. Juventus, som har skrapat ihop 44 poäng, ligger ett poäng efter Napoli i tabellen.

Inter förlorade för andra matchen i rad och för andra gången den här säsongen. Milanoklubben föll borta mot bottenlaget Sassuolo med 0–1 och är fem poäng efter serieledaren Napoli.