Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Hansdotter blev tia i Spindleruv Mlyns världscupstorslalom.

Hansdotter tia – tappade i andra åket

Frida Hansdotter inledde karriärens näst sista världscupvecka med en tiondeplats i storslalom i tjeckiska Spindleruv Mlyn. Svenskan var drygt två sekunder från pallen när regerande världsmästaren Petra Vlhova från Slovakien vann och höll liv i storslalomcupen.

Frida Hansdotter är inne på den framgångsrika karriärens sista flacka parti. För två dagar sedan meddelade 33-åringen att hon slutar efter nästa veckas världscupavslutning i Soldeu, Andorra.

I sin första tävling efter beskedet var Hansdotter den enda av fyra startande svenskor att ta sig till det andra åket av Spindleruv Mlyns storslalom. Men sjundeplatsen från första åket nedgraderades till en slutlig tiondeplats.

Hansdotter, som var nästan två sekunder bakom suveräna Petra Vlhova redan efter första åket, fick inte alls åkningen att stämma i det andra. Skidorna släppte en hel del för den svenska stjärnan som var fyra i mål med sex åkare kvar – och till slut 2,68 från segern och 2,08 från en pallplats.

Shiffrin körde upp sig

Slovakiskan Vlhova ledde med 48 hundradelar efter första åket och lyckades hålla ihop åkningen i andra. 23-åringen, som tog VM-guld i storslalom i Åre, vann elva hundradelar före tyskan Viktoria Rebensburg och 60 hundradelar före Mikaela Shiffrin, USA.

Shiffrin, som körde upp sig från en fjärdeplats, har redan säkrat sin tredje raka titel i den totala världscupen. Men kampen om storslalomcupen är fortfarande vid liv inför nästa veckas avgörande i Andorra.

Amerikanskan leder, 97 poäng före Vlhova, och behöver göra en jättemiss för att inte säkra karriärens första seger i storslalomcupen.

Hectors fiasko

Sara Hector, storslalomsjua och bästa svenska på VM för en månad sedan, lyckades inte följa upp den fina insatsen och körde ur i första åket. Ylva Ståhlnacke (41:a) och Magdalena Fjällström (44:a) kvalificerade sig inte heller till det andra åket.

Under lördagen fortsätter den tjeckiska världscupveckan med slalom där VM-silvermedaljören Anna Swenn-Larsson är det stora svenskhoppet tillsammans med Frida Hansdotter.