Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christian Eriksen och Åge Hareide under Danmarks VM-läger i Helsingör tidigare i veckan.

Hareide om VM: "Målet är att gå vidare"

I EM 2012 blev Danmark utslaget i "dödens grupp". I sommarens VM väntar en mer behaglig grupp med Peru, Australien och Frankrike.

Med danska ögon kan Sverige liknas med Australien, som väntar för Danmark i den andra gruppspelsmatchen i VM.

- Sverige är ett välorganiserat lag. Det blir ett bra test för oss, säger förbundskaptenen Åge Hareide inför lördagens träningsmatch mot Sverige på Friends arena.

"Mer direkt spel"

Den tidigare Malmö FF-tränaren Hareide tog över som förbundskapten efter att Danmark precis missat EM i Frankrike efter en svidande förlust mot Sverige i playoff. Nederlaget hemma på Parken i Köpenhamn i november 2015 satte även punkt för en 15 år lång era med Morten Olsen som dansk förbundskapten. Landslagsveteranen William Kvist vill inte jämföra Olsen och Hareide som ledare, men pratar gärna om skillnader spelmässigt.

- Det är en lite annan spelstil nu. Det handlar inte bara om att ha ett bollinnehav utan även ett mer direkt spel. Vi har lite mer duellspel nu och det fysiska spelet handlar mycket om att skapa ytor för Christian Eriksen (Tottenham), säger Kvist, som till vardags är lagkapten i Köpenhamn, till TT.

Jämfört med Danmarks senaste mästerskap – EM 2012 där Tyskland, Portugal och Nederländerna ingick i samma grupp – blev gruppen i Ryssland lättare, men mittfältskreatören Eriksen vill inte köpa journalisternas resonemang om att danskarna ska vara favoriter efter Frankrike att gå vidare från grupp C.

- Det är så folk ser det utifrån och vad ni skriver. Men vi hoppas ju själva på att vi går vidare, säger Tottenhamstjärnan.

Genrepar mot Mexiko

I VM-premiären i Saransk ställs Danmark mot Peru den 16 juni. Efter sydamerikanerna väntar Australien den 21 juni och sedan avslutas gruppspelet mot Frankrike den 26 juni.

- Målet är att gå vidare. Sedan beror det ju på vilka vi får möta i en åttondelsfinal, men i en match kan allt hända, säger Åge Hareide.