Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åge Hareide. Arkivbild

Hareide sågar danska ligan – får mothugg

Det har blossat upp till ett ordkrig i Danmark gällande kvaliteten på herrarnas högsta fotbollsdivision, superligan. I ena hörnet: förbundskaptenen Åge Hareide. I det andra: klubbarna.

Åge Hareide, tidigare succétränare i Malmö FF, hade bara en enda spelare baserad i Danmark i sin senaste landslagstrupp – och gissningsvis blir det inte särdeles många framöver.

- Vi kan inte bedöma spelarna i vanliga superligamatcher, för nivån är för låg i förhållande till den nivå som vi måste vara på. Om vi ska kunna göra det så måste både spelare och lag vara på en helt annan nivå, sade Hareide bland annat till danska tidningen BT häromdagen.

Uttalanden som inte föll i god jord hos vissa danska klubbar.

Alls.

- Jag är säker på att vi kan producera landslagsspelare, även om nivån kanske inte når upp till engelska Premier League, sade Ålborgs sportchef Allan Gaarde till BT.

Århus sportchef Peter Christiansen var än fränare i sin kritik.

- Vad har landslagstränaren egentligen gjort för att sätta sig in i superligalagens spelmässiga nivå? Vi har aldrig sett varken honom eller hans assisterande tränare (förre storspelaren Jon Dahl Tomasson) på de arenor som vi spelar på, dundrade han till BT.