Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Hasselborg och Oskar Eriksson under VM i mixeddubbel.

Hasselborg och Eriksson till VM-semifinal

Anna Hasselborg och Oskar Eriksson fortsätter att briljera i Stavanger. Efter 8–3-segern mot Tjeckien är duon vidare till semifinal mot Australien i curlingens VM i mixeddubbel.

Hasselborg och Eriksson fick en bra start mot Tjeckien och med fyra raka enpoängare fick duon ett tidigt grepp om kvartsfinalen.

4–0-ledningen gjorde att de inte ens oroades av att Zuzana Paulova och Tomas Paul följde upp med en två och en etta. I stället svarade svenskarna med fyra poäng i sjunde omgången – vilket gjorde att tjeckerna gav upp.

Nu väntar Australien i semifinal.

- Det ska bli jätteroligt, det är de här tuffa matcherna som man ser fram emot. Vi lär oss varje match och ska bara fortsätta på det spåret, sade Hasselborg till Svenska curlingförbundets webbplats.

Började skakigt

I den andra semifinalen gör Kanada och USA upp om finalplatsen.

Semifinalspelet avgörs på lördagen klockan 9.00.

Fredagen i Stavanger började dock lite tufft för Hasselborg och Eriksson. Efter två omgångar av åttondelsfinalen mot Nya Zeeland låg svenskduon under med 1–3.

- Vi började lite skakigt, hittade inte riktigt isen, men fortsatte att kommunicera och lärde oss av varje missad sten.

- Sedan började vi sätta sten och fick en trea med oss, gjorde några fina omgångar och kunde kontrollera matchen, sade Hasselborg om 9–4-segern till internationella curlingförbundet.

"Kul tillsammans"

Det är första gången som kompisarna Anna Hasselborg och Oskar Eriksson spelar ett internationellt mästerskap i mixeddubbel. Hasselborg är annars skipper i det framgångsrika laget som tog OS-guld och EM-guld i fjol och nyligen silver i VM.

Eriksson spelar i lag Niklas Edin som tog VM-guld för en tid sedan.

- Vi har så kul tillsammans. Det är ganska annorlunda jämfört med vanlig curling, men i slutändan handlar det om att sätta sten, sade Hasselborg efter segern mot Nya Zeeland.