Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska curlingdamerna tog hem silvret i curling-VM efter förlusten mot Kanada.

Hasselborg stolt trots förlust i VM-finalen

Det blev inget VM-guld för de olympiska curlingmästarna i lag Hasselborg. Kanada vann finalen på hemmaplan i North Bay, 7–6 efter skiljeomgång. "Jag känner mig superstolt över tjejerna", sade skippern Anna Hasselborg.

Guldmatchen var jämn från början till slut men när kanadensiskorna utnyttjade fördelen av sista sten för en tvåpoängare fram till 6–4 i nionde omgången blev uppförsbacken för brant för Sverige.

Två utmärkta stenar av Anna Hasselborg i tionde omgången gav visserligen kvittering och en skiljerunda men där missade den svenska skippern sin sista sten vilket innebar att lag Jennifer Jones är världsmästare för andra gången.

"Det var en av våra bästa matcher den här veckan och de var tvungna att spela riktigt bra för att slå oss", sade Hasselborg till VM:s webbplats.

"Men även om jag hade satt den sista stenen hade Jones troligen satt sin sista."

"Lite besviken"

Förbundskapten Peja Lindholm är omtumlad efter den dramatiska matchen.

- Publiken är ju lyrisk här och det känns roligt, men samtidigt har vi torskat en final, så det är klart att man är lite besviken, sade han till TT.

Han säger att silvret kommer att kännas bra i framtiden.

- Just nu kommer vi precis från en förlust, men sättet vi bjöd upp till dans på var för jäkla bra, och Kanada var för jäkla bra.

Laget, som tog hem OS-guld i februari, har inte haft många veckor på sig att byta fokus till VM.

- Det är en utmaning om något, att kunna ladda om så otroligt för att kunna gå ut och spela sådan här curling på VM. Att tjejerna gör det, det är sjukt stort. Det är jag jätteimponerad över, sade Peja Lindholm.

"Vi är så trötta"

Anna Hasselborg håller med Lindholm om att det var en stor bedrift att bara två veckor efter OS-guldet gå in i ett nytt mästerskap. Sverige och Sydkorea var de enda som hade samma lag i VM som i OS.

"Jag är superstolt över tjejerna som orkade hela vägen. Vi har kämpat för att ta oss till final, vi är så trötta, men jag är så stolt", sade hon.

I det svenska silverlaget spelade förutom Hasselborg även Sofia Mabergs, Agnes Knochenhauer och Sara McManus.