Linköpings Kosovare Asllani. Arkivbild.

Hattrick av Asllani i cupen

|

Kosovare Asllani visade målform i Linköpings tävlingspremiär för året. I Svenska cupens första gruppspelsomgång, borta mot Jitex, stod landslagsstjärnan för ett hattrick.

1–0-målet kom redan efter knappt tio minuters spel på nick efter ett inlägg av Lina Hurtig. Asllanis två nästa mål, före halvtidsvilan, var synnerligen lika – båda gångerna skruvade hon in bollen direkt från hörnflaggan.

Matchen slutade med en 4–1-seger efter att nyförvärvet Mimmi Larsson avslutat målskyttet i den 84:e minuten.

FC Rosengård vann Malmöderbyt med Limhamn/Bunkeflo med 3–0 efter tre mål i andra halvlek. Anja Mittag gjorde 1–0 innan Fiona Brown blev tvåmålskytt i matchens slutskede.

Göteborg vann mötet med det damallsvenska motståndet Växjö med 1–0 efter mål av landslagsspelaren Julia Zigiotti Olme. Eskilstuna vann med 4–0 mot Kif Örebro medan Djurgården bortavann mot Uppsala med 2–1.