Hattrick och effektivitet gav Rögleseger

Det sägs att topplag ofta har flytet med sig. Den tesen borde kanske omformuleras – åtminstone när det spelas ishockey i Ängelholm. Ett hypereffektivt Rögle var skoningslösa mot serieledande Växjö.

|

Må så vara att Rögle har hittat lite mer av formen på sistone – likväl är laget fortfarande klar tabelljumbo i SHL.

Frågan är hur länge till Ängelholmslaget är det om den här formkurvan fortsätter. Hemma mot Växjö blev det en drömstart – åtminstone om man heter Juhamatti Aaltonen. Finländaren gjorde mål på straff, mål i powerplay och även ett "vanligt" mål.

Hattrick av Aaltonen

När matchklockan hade stannat vid 11.54 så hade Aaltonen gjort hattrick och skickat upp Rögle i en 3–0-ledning. Växjö hittade en sen reducering och inledde den andra perioden med en kraftfull jakt på att närma sig desto mer.

De ökända marginalerna hade man dock glömt kvar i Småland.

Trots spelövertag för serieledaren kunde Linus Sandin, via Daniel Rahimis skridsko, göra 4–1 för Rögle i numerärt överläge.

Växjö fortsatte trots det anfalla, skapa och spelmässigt dominera. De fick dessutom också en straff. Som de missade mot en, även i övrigt, nästintill omutbar Justin Pogge i Röglemålet.

"Medstuds"

Att Taylor Matson gjorde 5–1 för Rögle minuten efter straffmissen var det spelmässigt så ologiskt att det snarare kändes som motsatsen – logiskt.

19–6 i skott i andra perioden. 0–2 i mål. Och 1–5 totalt i matchen.

- Visst har de lite medstuds men samtidigt är det mycket saker vi måste förbättra, sade Växjöbacken Daniel Rahimi till C More efter den tunga Växjöperioden.

Smålänningarna fick en reducering genom Noah Welch i mitten av perioden, men inte mer än så, även om man tidigt och desperat plockade ut målvakten. I stället var det Daniel Widing som visade fallenhet för biljard när han från egen zon, via sargen, vallade in slutresultatet 6–2 i öppen bur.