Eden Hazard låg bakom Chelseas 4–1-seger över Arsenal i Europa League-finalen.

Hazard tog farväl efter Chelseas finalseger

Först ordnade Eden Hazard Europa League-titeln. Sen tog han farväl av Chelsea

|

Chelsea vann Europa League-finalen över Arsenal. Londonderbyt i Baku 450 mil bort slutade 4–1. Eden Hazard var stor kung på planen med två mål och en målgivande passning.

Inför matchen spekulerades det i att Europa League-finalen skulle vara belgarens avskedsföreställning i Chelsea, att en övergång till Real Madrid skulle vara klar.

Efter matchen kom beskedet att något i alla fall är på gång.

Ny utmaning

- Vi kommer att bestämma oss inom ett par dagar, säger Eden Hazard till brittiska tv-kanalen BT Sports. Jag har fattat mitt beslut och nu väntar jag på båda klubbarna. Jag tror att det är dags att säga hej då, men i fotboll vet man aldrig.

- Min dröm var att spela i Premier League och jag har gjort det, för en av de största klubbarna, så nu är det dags för en ny utmaning.

Hazard kommer definitivt att bli saknad av Chelseafansen. I Europa League-finalen visade han varför.

Belgaren var inblandad i tre av fyra av Chelseas mål.

Först hittade han elegant en fristående Pedro som från mitt i straffområdet sköt 2–0-målet efter en timmes spel. Sex minuter senare gjorde Hazard 3–0 på straff efter att Oliver Giroud blivit neddragen.

Punkterade matchen

Och bara minuter efter att Arsenal precis fått upp hoppet igen efter Alex Iwobis reducering till 3–1 punkterade belgaren matchen. 4–1-målet kom genom samspel med Giroud genom ett vidöppet Arsenal-försvar.

Segern blev större än vad någon kunde ana i halvtid då ställningen var 0–0 och chanserna varit mer jämnt fördelade.

Oliver Giroud bröt dödläget fyra minuter in i andra halvleken när han kastade sig fram på Emersons inlägg från vänster och nickade in ledningsmålet förbi målvakten Peter Cech. Strax därefter tog Eden Hazard över huvudrollen.

Matchen kunde ha fått ett helt annat förlopp om domaren Gianluca Rocchi gått på Arsenal-spelarnas linje och blåst straff när Alexandre Lacazette föll i duell med Chelsea-målvakten Kepa Arrizabalaga tidigt i den första halvleken. Men italienaren valde att fria utan att använda videodomarsystemet VAR som fanns tillgängligt i finalen.

Fakta: Senare vinnarna av Europa League

2019: Chelsea, 2018: Atletico Madrid, 2017: Manchester U, 2016: Sevilla, 2015: Sevilla, 2014: Sevilla, 2013: Chelsea, 2012: Atletico Madrid, 2011: Porto, 2010: Atletico Madrid.