Tampa Bays Victor Hedman avgjorde i förlängning när laget mötte mästarna Washington.

Hedman hjälte på övertid

Tampa Bays Victor Hedman avgjorde i förlängning borta mot regerande Stanley Cup-mästaren Washington.

|

Tampa Bay vann med 5–4 i NHL-ishockeyn sedan Hedman avgjort 3.01 in i förlängningen.

- Det kändes kul att göra ett övertidsmål. Min plan var hela tiden att passa men de som jag skulle spela till bara försvann så jag fick försöka hitta på något. Det slutade med att jag gjorde mål på backhand för första gången någonsin, säger han.

Washingtons Lars Eller gjorde det första målet sju minuter in i matchen efter en passning från Carl Hagelin.

Andra perioden inleddes däremot starkt av gästerna som på drygt fem minuter gjorde tre mål, ett av dem efter assist av Victor Hedman.

"Rolig match"

Washington kröp något närmare innan perioden var slut – Carl Hagelin gjorde ett av två hemmamål – och inför tredje perioden var ställningen 4–3 till Tampa Bay.

Gästerna höll undan nästan hela vägen. I slutminuten kvitterade Washingtons Jevgenij Kuznetsov (assist Nicklas Bäckström) och matchen gick till förlängning, där Hedman avgjorde för Tampa Bay.

- Det var en riktigt rolig match att spela. De har ett väldigt bra lag och intensiteten blir otroligt hög. Jag tycker att det är perfekt att vi får spela den här sortens matcher den här tiden på året. Det hjälper oss att komma upp i varv lagom till slutspelet, säger Victor Hedman.

Tampa Bay leder sin division, följt av Boston på andra plats och Washington på tredje.

Släppte in fyra raka

För några veckor sedan var Vancouver helt uträknat i kampen om en slutspelsplats. Men efter fjärde segern på fem matcher, 7–4 mot Ottawa, är det bara fyra poäng upp till slutspelsstrecket.

Men det blev inte en lika säker seger som siffrorna visar. Vancouver tappade en 5–0-ledning till 5–4.

- Det var tufft att se dem göra fyra raka mål och komma tillbaka in i matchen, säger Loui Eriksson till nhl.com.

Eriksson gjorde ett mål och tre assist och Alexander Edler hade tre assist för Vancouver. Succérookien Elias Pettersson noterades för två assist och är uppe i 63 poäng på lika många matcher den här säsongen.